Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Beyannamesini verene teslimat kartı veriliyor

Beyannamesini verene teslimat kartı veriliyor

Marmarabirlik Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifine, bugüne kadar 4000 üretici ortağın toplam 7 milyon kilo zeytin rekolte beyanında bulunduğu öğrenildi.

Marmarabirlik Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne, bugüne kadar 4000 üretici ortağın toplam 7 milyon kilo zeytin rekolte beyanında bulunduğu öğrenildi.
Olağanüstü bir gelişme yaşanmadığı takdirde, bugün itibarıyla bölgemizde 3 milyon 500 bin kilo zeytin rekoltesi bekleniyor.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne, rekolte beyanında bulunan üretici ortaklara, zeytin teslimat kartları kendilerine veriliyor.
Marmarabirlik 162 S. Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin, üretici ortaklarından talep ettiği 2010/2011 kampanya dönemine ait "Zeytin Rekolte Beyannamesi" alımı tüm hızıyla devam ediyor.
9 gün sonra 25 Ekim 2010 Pazartesi günü sona ereceği açıklanan 2010/2011 kampanya dönemine ait zeytin rekolte beyannamelerinin verilmesine, Erdek Zeytin Tarım Kooperatifi`nin tüm üretici ortaklarının büyük bir titizlikle uyduğunu söyleyen, zeytin üreticileri, bu sene ürün kaybının geçen yıla göre % 50-60 olduğunu hatırlattı.
Marmarabirlik`in bölge zeytin üreticileri için çok büyük bir nimet olduğunu dile getiren Erdek`li müstahsil, bu sene yaşanması beklenen ürün kaybından dolayı, birlik yöneticilerinin, biz üretici ortakların bankalara yıl sonunda vadeleri dolan ayni ve nakdi kredi borçlarını 1 yıl süreyle ertelemelerinin de çok yerinde ve doğru bir karar olarak gördüklerini kaydedip, kendilerini düşünen tüm görevlilerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiklerini açıkladı.
Üreticiler ayrıca, satış odaklı politika izleyen Marmarabirlik`in stratejisini yakından ilgilendirdiği için, üretici ortak zeytinci müstahsilin rekolte beyannamelerini 25 Ekim 2010 Pazartesi günü mesai saati bitime kadar zeytin kooperatifine mutlaka vermeleri uyarısında bulundu.
Bu seneki ürün alım yeri neresi olacak? sorusu yöneltilen kooperatif yetkilileri, 2010/2011 yılı zeytin alım kampanyasında, üretici ortakların zeytinlerinin, Marmarabirlik tarafından Erdek Kastri Bölgesine yapılan lisanslı depoların bulunduğu yerden alınacağı cevabını verip, nakliye masraflarının yok denecek kadar düşmesini sağlayacak bu alım yerinden ürün alınmasının başlamasıyla asıl kazananın üretici ortakların olacağı vurgulandı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli