Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

?Beyaz Kabus? ulaşımı da engelledi

?Beyaz Kabus? ulaşımı da engelledi

Tüm yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına ulaşımı da engelledi.

Tüm yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına ulaşımı da engelledi.
Erdek´i etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi Erdek ve köy kırsal mahalle yollarını kapatırken, Bandırma-Erdek arasındaki ulaşımda da aksaklıklara neden oldu.
Cuma günü başlayan ve cumartesi günü yoğunluğunu artıran kar yağışı nedeniyle, Erdek-Bandırma midibüsleri çalışamazken, Erdek otogarından kalkarak çeşitli illere yolcu taşıyan firmaların otobüsleri de hareket edemedi.

S.S. Erdek Minibüs Midibüs ve Otobüsçüler Yolcu Taşıyıcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Elmas, gazetemize yaptığı açıklamada vatandaşları mağdur etmemek adına çıkarabildikleri kadar fazla otobüs çıkartmaya çalıştıklarını belirtirken, "Kar yağışının yoğun olduğu cumartesi günü otobüslerimiz Bandırma´ya yolcu taşımaya devam etmek istediler. Ancak Erdek otogarından çıkan iki otobüsümüz Bandırma´da mahsur kaldılar. Bandırma´da Yeni Mahalle olarak bilinen noktaya kadar gitti otobüslerimiz ancak burada yolun tırla kapanması nedeniyle 4 saat mahrumiyet yaşadık.

Daha sonra yolcularımızı kendi imkanlarımızla giderek Erdek´e geri getirmek zorunda kaldık. Karayolları görevlilerinin yolları tuzlama çalışmaları genellikle daha berbat durumda olan Bandırma - Karacabey ve Bandırma - Manyas yolları üzerinde yoğunlaşması nedeniyle biz kooperatif olarak cumartesi günü yaşanan mağduriyetin ardından otobüs çıkartmadık. Belediyelerimiz elinden gelen çabayı gösterirken Karayolları Genel Müdürlüğü görev alanına giren belli noktalarda ulaşım imkansız duruma geldi. Pazar günü ise yine yolcularımızı mağdur etmemek adına sabah 09.30 öğle 12.00 ve akşam 17.30 saatlerinde birer otobüs çıkarttık. Deniz seferlerinin devam etmesi nedeniyle feribot saatlerine uygun olarak yolcularımızı götürüp getirdik. Bizim otobüslerimiz her türlü hava koşullarına karşı hazırlıklı olarak bekliyor. Zincirlerimizi taktık, araçlarımız hazır ve Erdek´ten Düzler ve Düzler´den BAGFAŞ´ın oraya kadar otobüslerimiz sorunsuz gidebiliyor. Ancak BAGFAŞ´ın ilerisinde çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Yollar araçlarla kapanmış, tırlar yan dönmüş durumda" dedi.
Seferlerin bugün normale döneceğini de belirten Kooperatif Başkanı Elmas, "Tahmin ediyoruz ki, Karayolları artık yarından itibaren yolları açmış olacaktır. Biz de normal seferlerimize yarından itibaren başlayacağız." diye konuştu.

Öte yandan ilçemiz Erdek´te Balıkesir Toplu Taşıma araçları da cumartesi günü hiçbir yere sefer yapamazken, pazar günü kamplar ve Kurbağalı seferlerine başladı.
Köy kırsal mahalle yollarına bağlantı sağlayan Erdek-Ocaklar kara yoluda Pazar gününden itibaren araç trafiğine açıldı.

Deniz ulaşımı yapılamadı

Cumartesi günü başlayan fırtına nedeniyle Erdek iskelesinden tarifeli olarak hareket etmesi gereken Erdek-Adalar ile Erdek-Tekirdağ seferleri yapılamadı. Rüzgarın şiddetini azaltması ile dünden itibaren seferler yenidenr normale döndü.
Haber : Taygun Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli