Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladı

BGC, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladı

Başkan Demir, Balıkesir´in plakası gibi Balıkesir´de 10 numara bir basın var

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Balıkesir Yasa Cafe´de, ildeki tüm gazetecilere kahvaltı verdi. Cemiyetin kahvaltısına, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Basın İlan Kurumu Müdürü Tahsin Şahin, Balıkesir Valiliği Basın Halkla ilişkiler Müdürü Metehan Gedik ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Kahvaltı sonrası meslektaşlarına hitap eden BGC Başkanı Ramazan Demir, gazetecilerin yıpranma konusuna dikkat çekerek şunları söyledi: ?Balıkesir´in plakası gibi Balıkesir´de 10 numara bir basın var. Sayı açısından da, kalite açısından da var. Bunlara her gün yenileri eklenirken erozyona uğrayanlar da oluyor ama bunlara karşı biz kendi mesleğimizin itibarını koruma noktasında, meslek ilkelerine bağlı kalan arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Bizim dışımızdaki kurum ve kuruluşların da cemiyet etrafında kenetlenerek harekete geçeceğine inanıyoruz. Bu konuda yöneticilerinde bize destek vermesini bekliyoruz." Dedi.
57 yıl önceki hakların her darbe sürecisince gasp edildiğine dikkat çeken Demir, sürekli yıpranan ve yıpratılan gazetecilerin hakkını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, basın mensuplarının önemli bir görev icra ettiğine değinerek şu görüşlerini paylaştı: ?Her meslekte olduğu gibi gazetecilikte de ahlaklı olmak, erdemli olmak, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak önemli. Bizi biz yapan değerler; sevgi, saygı, sabır, fedakarlık, sadakat, işini sevmek, bunlar önemli. Mutlaka meslek ilkeleriniz, etik kurallarınız var. Bunlar çerçevesinde işinizi iyi yapma gayreti içerisinde olduğunuzu biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Cenab-ı Allah birliğinizi, beraberliğinizi daim etsin. Ülkemizi bölme, parçalamak isteyenlere de fırsat vermesin.?
Kafaoğlu´ndan sonra söz alan Vali Ersin Yazıcı, basının demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığına vurgu yaptı.
Yazıcı, şunları söyledi: ?Gazeteciler bizlere eksiklerimizi, hatalarımızı, kusurlarımızı gösteriyor. Biz de onları düzeltme gayreti içerisinde oluyoruz. Hayat devam ediyor; ihtiyaçlar ve talepler artarak devam ediyor. Gelişen teknoloji, insanların düşüncelerindeki farklılaşmalar, çeşitlendirdiği gibi talepleri, kalite anlamında da, sürat anlamında da veya başka unsurlarla da değişik beklentisini oluşturuyor. Siz bunu takip ediyorsunuz, güzel yapıyorsunuz, iyi yapıyorsunuz.? dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, kahvaltı sonrası Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´nin projesiyle kurulan Basın Müzesi ve Medya Merkezi´ni ziyaret etti.
Vali Yazıcı´ya Basın Müzesi ziyaretinde; basın emekçilerinin hangi koşullarda nasıl görev yaptıklarının belgesi niteliğindeki 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin canlı tanıkları olan gazetecilerin kaleme aldığı ?KalkışMA? kitabını takdim etti. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli