Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BGC, tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi

BGC, tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), tutuklanan gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül´ün serbest bırakılmasını beklediklerini açıkladı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), tutuklanan gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül´ün serbest bırakılmasını beklediklerini açıkladı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), MİT Tır´ları soruşturması kapsamında gazeteciler Candar Dündar ile Erdem Gül´ün tutuklanmasıyla ilgili basına yapılan açıklamada ?Anayasa´daki "Basın Özgürlüğü" ve "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"ni kapsayan ilgili maddelere dikkat çekilen BGC açıklamasında, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının medya olduğuna dikkat çekildi.
BGC´den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Demokrasinin gelişmesi ve güçlenmesini sağlayan kurumların başında özgür basın gelmektedir. Basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Basın özgürlüğünün korunması aynı zamanda demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesini sağlar. Basının özgür olmadığı ülkelerde demokrasinin gelişmesi de zorlaşır. Gazetecinin görevi ise, elde ettiği belge veya bilgiyi kamuoyuna duyurmaktır. Gazeteci basın hürriyetin aldığı gücünü ise halk adına kullanır.
Ancak, her özgürlüğün olduğu gibi basın özgürlüğünün de sınırları Anayasamızda çizilmiştir. Dolayısıyla herkes yaptığı işin sorumluğunun bilincinde olmalı, meslek ilkelerinin sınırları aşılmamalıdır. Elbette gazeteci elde ettiği bilgi veya belgeyi kamuoyu ile paylaşacaktır. Ancak devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgileri açıklanmanın da Anayasa´daki "Basın Özgürlüğü" ve "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"ni kapsamadığını biz gazetecilerin iyi bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda, Can Dündar ile Erdem Gül´ün, MİT Tır´ları soruşturması kapsamında yargılanmaları her ne kadar doğal olarak görülse de, tutuklanmaları da bir o kadar yanlıştır. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak tutuklama kararını anlamakta zorlandığımızı belirtirken yeni Türkiye´ye enerji kaybettireceğini düşünüyoruz. Herkes için hava ve su gibi lazım olan adaletin tecelli edeceğine, gazetecilerin serbest bırakılacak larına inanıyoruz.? Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli