Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BGC´DEN 6 NİSAN ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

BGC´DEN 6 NİSAN ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Kaan Bingül, ?6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü? nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Kaan Bingül, ?6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü? nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Basın özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına demokrasinin vazgeçilmez koşulu olduğuna dikkati çeken Bingül, şu değerlendirmede bulundu:
?Gazetecilik, doğru ve dürüst yapıldığı takdirde dünyanın en saygın meslekleri arasında başlarda yer alıyor.
Gazetecilik mesleğinin verdiği ilk kayıp olan Hasan Fehmi´nin, 9 Nisan 1909´da, Galata Köprüsü´nde öldürülmesinden bu yana 110 yıl geride kaldı. Bu süreç içinde 66 gazeteci kurşunlara hedef oldu. Bunlar arasında Bandırma´da görev yapan meslektaşımız Cihan Hayırsevener de bulunuyor. İlk basın şehidi olup, eleştirel yazılarıyla tanınan Hasan Fehmi, Serbesti Gazetesi´nde düşüncelerini yazıya dökmesi yüzünden öldürülmüştü. O tarihten bu yana tek silahları kalemleri olan 66 meslektaşımızın pek çoğu faili meçhul cinayetlere kurban oldu.
Çağdaş demokrasiler için ?olmazsa olmaz´ koşulların başında basın özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğünün geldiği tartışılmaz bir gerçektir. Medya, ne kadar özgürse, düşüncelerini ne kadar bağımsız bir şekilde ve hiç çekinmeden açıklayabiliyorsa o ülke ve o ülkede yaşayan insanlar da o kadar özgürdür.
Medyanın özgür olması, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının en büyük güvencesi ve o ülkenin geleceğinin aydınlık olması anlamına gelir.
Bugün, ülkemiz medyasının çok zor bir dönemden geçtiği yadsınmaz bir gerçektir. Ne yazık ki hâlen birçok meslektaşımız cezaevlerinde bulunmakta, açılmış davalarla, tutuklamalarla yıldırılmaya çalışılmaktadır.
Biz, artık ülkede şiddet dilinin değil, sevgi ve barış dilinin egemen olmasını istiyoruz. Bu bağlamda başta politikacılar olmak üzere herkesi bu sürece destek olmaya çağırıyoruz.
Tüm basın şehitlerimizi bir kez daha sevgi ve rahmetle anarak, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı