Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BGC´den açıklama: ?Yasal süreci başlattık?

BGC´den açıklama: ?Yasal süreci başlattık?

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), yazılı açıklama yaptı. ?Kamuoyuna duyuru? başlığı ile yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), yazılı açıklama yaptı. ?Kamuoyuna duyuru? başlığı ile yapılan açıklamada şöyle denildi:
?Bandırma Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazeteci-yazar Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş´in katılımıyla düzenlediğimiz panelde konuklarla tartıştıktan sonra, internet haber sitesindeki köşesinde bayan konuğumuz hakkında ?Entelektüel Fahişe? diyerek hakaret eden şahsa, yönetim kurulu olarak, düzenlediğimiz etkinliklerde söz hakkı verilmemesini kararlaştırdık.
Bu olayın hemen ardından Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent´in katılımıyla düzenlenen panelde söz isteyen şahsa, panel yöneticisi tarafından, yönetim kurulumuzun kararı hatırlatılarak söz verilmemiştir. Etkinliği provoke etmek isteyen şahsın hakaretlerine rağmen sağduyulu bir şekilde tepki gösterilmemiştir. Salondaki hakaretleriyle yetinmeyen şahıs, internet haber sitesindeki yazısında cemiyetimiz için ?Faşist ve Şerefsiz Gazeteciler Cemiyeti? ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca paneli yöneten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi ve Cemiyet Üyemiz Önder Balıkçı´ya yönelik hakaret, yalan ifadeler ve karalamalarla dolu yazılar yayınlamıştır.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu seviyesiz tartışmaların bir parçası olmayacağız. Ayrıca bu hakaret dolu ifadeleri internet haber sitesindeki köşesinde yayınlayan şahıs ve bu yazıların yayınlanmasına göz yuman internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü hakkında yasal işlem başlatılmıştır.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yasal süreci yakından izleyip, sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağımızı duyururuz.? Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli