Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BGCnin Projesi Örnek Gösterildi

BGCnin Projesi Örnek Gösterildi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin Yerel Medyanın AB standartlarında Demokrasiye Katkısı adı altında hazırladığı ve İngiltere, Almanya,

Balıkesir  Gazeteciler Cemiyeti`nin ``Yerel Medyanın AB standartlarında Demokrasiye Katkısı`` adı altında hazırladığı ve İngiltere, Almanya, Belçika ve Portekiz`i kapsayan Avrupa Birliği projesi ülke genelinde ses getirdi. AB Bakanı Egemen Bağış, Gazeteciler Cemiyeti`nin projesinden övgüyle sözetti, ülkedeki diğer meslek örgütlerine örnek gösterdi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`nın (Ulusal Ajans) düzenlediği "Yerel Medya Bilgilendirme Toplantısı"nda, İstanbul`daki gazeteci meslek örgütleri temsilcileri ve yerel gazetecilerle Baltalimanı Portaxe`da bir araya geldi.
BGC`YE BÜYÜK ONUR
AB Bakanlığı`nın örnek proje sahibi olarak davet ettiği Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Başkanı Ramazan Demir, toplantıda ``Yerel Medyanın AB standartlarında Demokrasiye Katkısı``  adı altındaki çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış`a sivil toplum örgütlerine yönelik gösterdiği ilgiye teşekkür eden Demir, Balıkesir yanında çevre illerden çok sayıda gazeteciye AB kapısını açan projeyi nasıl hayata geçirdiklerine dair bilgileri İstanbul yerel medyasıyla paylaştı.
Demir, yerel gazetecilerin  meslek örgütleri aracılığıyla Ulusal Ajansın programlarına başvurarak, Avrupa`daki yerel medyayı yakından izleyebilmeleri için proje geliştirebileceklerini hatırlattı. Bu konuda AB Bakanlığı`nın Valilikler bünyesinde oluşturduğu AB Ofislerinden yararlanılabileceğini kaydetti. 
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, konuşmasında Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nin projesinden övgüyle söz ederek, ülkedeki diğer meslek örgütlerine örnek gösterdi. 
MEDYA YERELDİR, YERELDE GÜÇLÜDÜR
BGC yönetimine teşekkür eden Bağış,  yerel medya mensuplarına önemli mesajlar verdi.  Bağış, "Biz sizlerle yakın çalışmak istiyoruz. Biz, sizin güçlenmenizin Türkiye`nin demokrasisinin güçlenmesi açısından önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.
"Reformlar yerelde başlar" diyen Bağış, şunları kaydetti:  "Biz sizleri, siz kabul etseniz de etmeseniz de, AB müzakere heyetinin doğal üyeleri kabul ediyoruz. Biz bu süreçte sizlerle birlikte bu iletişimi sürdürmek istiyoruz.
Bugün üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği`nde de, dünyanın gelişmiş ülkelerinde de aslında medya yereldir. Yerelde güçlüdür. Bugün Amerika Birleşik Devletlerinin en çok takip edilen haberleri yerel medyanın takip ettikleridir. Avrupa yine aynı şekilde çünkü insanlar kendi yaşadığı bölgenin sorunların kendi günlük hayatlarını etkilediğini görür. Bu yüzden Medyanın yerelde güçlenmesi aslında geç kalmış bir fenomendir. Sizlerin güçlenmenizin Türkiye`nin de-mokrasinin güçlenmesi açısından önemli olduğuna inanıyoruz." 
Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan da, çalışmaları hakkında bilgiler aktardığı toplantıda, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nin ``Yerel Medyanın AB standartlarında Demokrasiye Katkısı`` projesinden  övgüyle bahsetti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli