Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Biber gazlı müdahale mecliste

Biber gazlı müdahale mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, biber gazlı müdahaleyi TBMMne taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, biber gazlı müdahaleyi TBMM`ne taşıdı.
MHP Milletvekili Bulut, akil adamların gittikleri illerde protesto edildiklerini ve polislerin vatandaşlarımıza orantısız güç kullandıklarını polis ve vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmek istendiğini dile getirip, sorunu TBMM`ne taşıdığını ve konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti. 
Milletvekili Bulut, Akil adamlar bölgelere ayrılarak bağlı bulundukları bölge illerinde güya çözüm sürecini anlattıklarını açıkladı.
Akil Adamların gittikleri her ilde vatandaşların protestosu ile karşılaştıklarını belirten Bulut, "Vatandaşlarımız, gazilerimiz, şehitlerimizin yakınları polis tarafından orantısız güçle karşılaşmakta ve biber gazlı müdahale ile karşı karşıya kalmaktadır" dedi.
Balıkesir`de de bu tarz olayların yaşandığını belirten Bulut, vatandaşlarımıza biber gazı sıkıldığını, evlere kadar giren gazdan etkilenen halkımızın hastaneye kaldırıldığını, polislerimizle vatandaşlarımızın karşı karşıya getirildiğini vurguladı
Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Polislerimiz vatandaşlarımıza hangi sebeple bu kadar orantısız güç uygulamaktadır? Polislerimize bu talimat kim tarafından verilmektedir? Orantısız güç kullandığı tespit edilen polislerle ilgili ne tür yaptırımlar uygulanacaktır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false