Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bıçaklar kurban için hazırlanıyor

Bıçaklar kurban için hazırlanıyor

Kurban Bayramı´na ilk hazırlık, kesilecek kurbanın alınması ve kurbanlığın kesileceği bıçak ve satır gibi kesici aletlerin tedarik edilmesiyle başlıyor.

Kurban Bayramı´na ilk hazırlık, kesilecek kurbanın alınması ve kurbanlığın kesileceği bıçak ve satır gibi kesici aletlerin tedarik edilmesiyle başlıyor. Küçük ve büyükbaş kurbanlık alan vatandaşlar, ikinci iş olarak gittikleri bıçakçılarda, ya yeni ürün satın alıyor, ya da ellerinde bulunan eski bıçaklarını ve satırlarını biletiyorlar. Yoğun talep, yıl içinde fazla hatırlanmayan bıçakçıların yüzünü güldürürken, esnaf gelen taleplere cevap vermeye çalışıyor.

Buna paralel olarak her yıl olduğu gibi Erdek´te havuzlu meydanda tezgahlarını kuran bıçakcı esnafı kurban bayramı arefesinde bıçakları biliyor. Havuzlu meydanda tezgahını kuran esnaf yaptıkları açıklamasında ?Vatandaşımız bugünlerde elindeki bıçaklarını bize getirerek ucunu açtırıyor, biletiyor ve kurban kesimine hazırlıyor. Biz de elimizden geldiğince müşterilerimizin işini görmeye çalışıyoruz. Bir bıçağı yaklaşık 2 liradan bilerken, satırı 3,5, nacak ve balta gibi aletleri ise 5 liraya bileğliyoruz. Ancak geçen yıllara oranla bu sene işlerimiz düşük yinede  Allah bereket versin" dediler.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli