Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Biçki, Zeytini koruma değil, zeytinlikleri yağmalama kurulu geliyor

Biçki, Zeytini koruma değil, zeytinlikleri yağmalama kurulu geliyor

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ?Zeytini Koruma Değil, Zeytinlikleri Yağmalama Kurulu Geliyor? dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ?Zeytini Koruma Değil, Zeytinlikleri Yağmalama Kurulu Geliyor? dedi.
CHP İl Başkanı Ender Biçki, Üretim reformu paketine Sanayi Komisyonunda eklenen ve ?korsan? olarak adlandırdığı önergelerin paketin içeriğiyle ilgisiz olduğunu ve tasarının artık amacından saptığını savundu.
Biçki, tasarının zeytinlik, mera ve kıyıları korumak dururken talana açtığını, koruması gereken alanları bırakıp son dakika önergeleriyle emekli milletvekiline üniversitesine kadro ve maaşla dönme olanağı getirdiğini,TRT bandrol parası getirdiğini; özelleştirmelerde kamu zararına yol açan bakan ve bürokratların ödemesi gereken bedellerin affedilmek istendiğini belirtti.
Biçki ?Tasarı amacından sapmıştır, torbadan çuvala dönmüş, sanayici taleplerini gölgede bırakmaya başlayan bir fırsatçılığa kaymaktadır? dedi.
Biçki, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Üretim reform paketi adıyla komisyona gelen tasarı, gece yarısı getirilen maddelerle tümüyle amacından sapmiştir. Tasarıya üretim reformuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan maddeler eklenmeye devam etmiştir. Sanayicinin, esnafın sorunlarını çözmek için yola çıkan tasarı, tasarı bittikten sonra alelacele getirilen korsan maddelerle torbadan çuvala dönmüştür. Milletvekilliği biten akademisyenin profesör maaşı ve kadrosuyla üniversitesine dönmesinin, hem emekli vekil maaşı, hem profesör maaşı almasının üretim reform paketiyle ne ilgisi var? Özelleştirmeler sonucu kamu zararına yol açmış bakanlar kurulu üyelerine, özelleştirme bürokratlarına geri ödetilecek paraların korsan bir yasa maddesiyle affedilmesinin üretim reform paketiyle ne ilgisi var? TRT bandrolünün üretim reform paketiyle ne ilgisi var? Bu son dakika önergeleri, zeytinliklere kamu yararı bahanesiyle saldıranların yeni oyunudur. Zeytine, meraya, kıyıya çare bulmak varken, son dakika önergesiyle üniversite adı değiştirmenin üretim reform paketiyle ne ilgisi var? Milletvekilliği biten akademisyenin aynı kadrosuyla üniversitesine dönmesine, bunca genç akademisyen kadro beklerken hem emekli maaşı, hem de profesörlük maaşı almasının üretim reform paketiyle ne ilgisi var?? dedi.
Zeytinlik, kıyı ve meraları talana açacak, zeytinin ölüm fermanı olacak maddeler ile gece yarısı maddelerinin tasarıdan çekilmesini isteyen Biçki ?Biz üretim reformuna evet, yeni talanlara, yeni korsan maddelere, halkın zararına yol açacağı için hep karşı çıkacağız. TRT bandrolünün, zeytinliğe maden ve fabrika kurmanın, özelleştirme hesaplarının Üretim Reformuyla ne ilgisi var! Sanayicimiz ve esnafımız bu tasarının sulandırılmasından şikayetçidir. Üretimin gerçek sorunlarına odaklanmalıyız, korsan önergelerle, torbadan çuvala dönen tasarılarla Meclis çalıştırılamaz. Sanayicinin, esnafın, üreten kesimlerin lehine önergelerini komisyonda savunan CHP´li üyelerimiz, birçok maddede sanayicinin taleplerini hükümete kabul ettirmiştir. CHP´li üyelerimiz, hükümetin zeytinlik saha tanımını değiştirecek 2 ve 3. maddelerdeki önergelerini de geri çektirdi, ülke genelindeki kıyılarda sanayi bölgesi ve hastane kuracak düzenlemeye itirazları sonucu kıyı düzenlemesi AKP önergesiyle sonradan Trabzon iliyle sınırlandırıldı. Meralarla ilgili düzenlemede, şehir içindeki münferit sanayi işletmelerinin meralara taşınması kararından vazgeçildi ancak meraların yapılaşmaya açılması kararından tam vazgeçilmedi. CHP, zeytinliklere istisna hükümlerle maden ve fabrika kurulmasına yol açacak 4. Maddenin de tasarıdan çıkarılmasında ısrarcıdır. Üretim Reform Paketi nasıl başladı, nerelere geldi? Üniversitelerde 50/d kadro düzenlemesinde torpile ve kadrolaşmaya yol açacak maddenin, TRT Kanununa gece yarısı bandrol geliri maddesi eklemenin üretimle ne ilgisi var? Tasarıya eklenen korsan maddeler Genel Kurulda mutlaka geri çekilmelidir. Üretim reform paketi amacından sapmış, sanayicinin taleplerini gölgede bırakmış, zeytin çiftçisini, mera hayvancısını, kıyılarda yaşam süren vatandaşı kaygıya sürüklemiştir. Tasarı, birçok maddesine destek verdiğimiz sanayi bölgeleri, ticaret, organize sanayi alanlarındaki maliyet yükünün hafiflemesi, teşvik ve indirimlerinin ötesine geçmiş, artık kaygı verici hale gelmiştir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı