Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Bigadiç 3. Et ve Süt Festivali? başladı

?Bigadiç 3. Et ve Süt Festivali? başladı

"Etin ve sütün başkenti" ana temasıyla gerçekleştirilen Bigadiç Et ve Süt Festivalinin 3.sü düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

 


2 gün boyunca devam edecek olan festivale 50 bin kişinin katılımı bekleniyor.
Park Otel mevkiinde başlayan kortej yürüyüşü mehteran eşliğinde 100.yıl parkında sona erdi.
Yürüyüşe, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ?Bugün ilçemizin çok mutlu bir günü. İnşallah bugünden başlayarak üç gün ilçemizi, ülkemize ve bütün dünyaya hep birlikte tanıtacağız. Geçen yıl 30 bin kişiyi ağırladık. Bu sene 50 bin kişiyi misafir etmeyi hedefliyoruz. Bigadiç´in ülke genelinde meşhur etini sütünü hep birlikte tanıtacağız. Kavurma şenliğimizde var. 50 bin kişiye kavurma ikram edeceğiz. Bigadiç´ini çok seven gönlü zengin halkına katılımı için teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağız?
Başkan Avcu´nun konuşmasının ardından Bigadiç 4 Eylül İlkokulu öğrencileri halkoyunu gösterilerini sergiledi. Gösterinin ardından vatandaşlara süt çeşmesinden süt ikram edildi. Programın son bölümünde ?Dünden bugüne Bigadiç? konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri 100 yıl önceki Bigadiç fotoğraflarını dikkatli bir şekilde inceledi.
Et ve Süt festivali gece yapılacak olan konser ile devam edecek. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bigadiç Festivali başladı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false