Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bigadiç Barajı için ilk adım atıldı

Bigadiç Barajı için ilk adım atıldı

Hasretle beklenen Adalı Barajı hayata geçiriliyor.

Hasretle beklenen Adalı Barajı hayata geçiriliyor.
23 bin 970 dekar arazinin modern sistemlerle sulanmasını sağlayacak Adalı Barajı inşaatı sözleşmesi imzalandı.
Tamamlandığında 23 bin 970 dekar arazinin modern sistemlerle sulanmasını temin edecek olan Adalı Barajı´nın sözleşmesi DSİ Genel Müdürlüğü´nde düzenlenen törenle imzalandı.
İmza törenine DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Genel Müdür Yardımcıları Yakup Başoğlu, Ergün Üzücek, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Tuncer Dinçergök, Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, başkanlık personeli ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ?Yapılacak barajımız İlyaslar, Adalı, Çamköy, Yolbaşı, Beğendikler, Çaldere, Hisarköy, Okçular, Alabarda, Bekirler, Çeribaşı, Emirler, Kayırlar mahallerimize ve çevreye hayat verecek, çevreyi yeşillendirecek. Tarımda daha da ileriye gideceğiz. 23 bin 970 dekar tarım alanımız sulanacak. Çiftçilerimizin gelirlerinde önemli artışlar olacak. Söz verdiğimiz gibi açıkladığımız projeleri tek tek yerine getiriyoruz. Bizim işimiz hizmet. Söz verdik mi yaparız. Bigadiç´imize hayırlı olsun. Emeği geçen Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´na, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Edip Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanım Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürüm Ali Rıza Diniz´e sonsuz şükranlarımı sunuyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı