Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bigadiç ilk kez festivalle tanışacak

Bigadiç ilk kez festivalle tanışacak

Bigadiç Belediyesi ilçenin marka değeri olan Et ve Süt tanıtımı için tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Et ve Süt Festivali düzenliyor.

Bigadiç Belediyesi ilçenin marka değeri olan Et ve Süt tanıtımı için tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Et ve Süt Festivali düzenliyor.
Bigadiç`te Et ve Süt konusunda bir ilki gerçekleştireceklerine dikkat çeken Belediye Başkanı İsmail Avcu, bunun bir başlangıç olacağını ve her yıl et ve süt tanıtımı adına daha kapsamlı çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Bigadiç Belediyesi ilçenin geçmişinde önemli bir yeri olan et ve sütün daha da iyi yerlere gelmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Markalaşma adına yapılan tanıtım çalışmaları ile başarı kaydeden Belediye ilçede bir ilki daha gerçekleştirecek. Bu kapsamda 16 Mayıs Cumartesi günü başlayıp, 17 Mayıs Pazar günü son bulacak 1. Bigadiç Et ve Süt Festivali`nin etkinlik programı belli oldu. İlk kez düzenlenen Et ve Süt Festivali kapsamında Cevizli Mevkii, Işıklar Çayırı ve Sebze Pazarı Meydanı`nın adres olacağı festival kapsamında fuar açılacak, açılışlar, yarışmalar, geziler, konserler düzenlenecek.
Bigadiç için durmaksızın çalıştıklarını ve tanıtım atağına geçtiklerini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Avcu, bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`ndan geçirdiğimiz projelere hayat vermeye başladıklarını söyledi.
Bigadiç`i Et ve Süt Festivali ile daha iyi anlatacağız diye konuşan Başkan Avcu, Bigadiç`in en güzel yerlere gelmesi bizler için önemlidir. Bu nedenle etkili tanıtım çalışmaları ile tanıtımı daha etkili yapmak adına ilk defa festival düzenleyerek önemli bir adım atmış olacağız. Festivalimiz her yıl daha da renkli hale gelecek. Festivalimiz gelecek yıllarda uluslararası bir boyut kazanacak ve yabancı ülkelerin dikkatini Bigadiç`e çekeceğiz” ifadesini kullandı.
Cumartesi günü başlayacak festivalin ilk bölümünde Rahvan At Yarışları, Halk Konseri yapılacak. Park, Mezbaha ve Açık Hayvan Pazarının açılışlarının yapılacağı festivalin ikinci bölümünde ise halk oyunları ve mehteran gösterileri, en güzel buzağı yarışması, yöresel et yemekleri yarışması, Balıkesir Sivil Havacılık Kulübü Üyelerinin paramotor ve yamaç paraşütü gösterileri, Bigadiç`in tarih, kültür ve turizmini tanıtıcı sinevizyon gösterileri yapılıp, misafirlere et kavurma, süt, ayran ve pilav ikramında bulunulacak.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli