Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bigadiç´te Haşhaş tarlası operasyonu

Bigadiç´te Haşhaş tarlası operasyonu

Jandarma operasyonuyla, Bigadiç İlçesi´nde yasa dışı ekilmiş 250 bin kök Haşhaş ele geçirildi.

Jandarma operasyonuyla, Bigadiç İlçesi´nde yasa dışı ekilmiş 250 bin kök Haşhaş ele geçirildi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bigadiç ilçesinde ele geçirdikleri yasa dışı ekildiği belirlenen 250 bin kök haşhaş bitkisini sökme çalışmaları devam ederken, olayla ilgili yakalanan bir kişi hakkında adli tahkikat başlattı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca "Yasa Dışı Ekim" alanlarının tespiti ve kontrolü maksadıyla yapılan çalışmalar sırasında; Bigadiç ilçesi Kadıköy mahallesinde ikamet eden R.K. isimli şahsın Bigadiç ilçesi Kadıköy mahallesi Mezaralanı mevkiindeki mera arazisine izinsiz olarak 250.000 kök haşhaş bitkisi ekimi yaptığı tespit edildi. Bu olayla ilgili olarak Adli makamların talimatıyla R.K. isimli şüpheli hakkında "3098 sayılı Uyuşturucu Maddelerle İlgili Kanun"a göre yasal işlem başlatılırken, anılan bölgeye izinsiz olarak ekilen haşhaş bitkilerine Balıkesir Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Amirliği´nce el konuldu.
Balıkesir Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Amirliği´nce ve Bigadiç Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kontrolünde bahse konu arazinin eski haline dönüştürülmesi karar verildi.
Yasa dışı haşhaş ve kenevir ekiminin önlenmesine yönelik faaliyetlere kararlıkla devam edileceği kaydedildi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli