Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bigadiçte kutlu doğum etkinliği

Bigadiçte kutlu doğum etkinliği

Bigadiç İlçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı. Bigadiç Belediyesi tarafından katılımcılara ve vatandaşlara Hz. Peygamber ve İnsan Hakları adlı kitap, 40 hadis kartelası ve gül dağıtıldı.

Bigadiç İlçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.
Bigadiç Belediyesi tarafından katılımcılara ve vatandaşlara Hz. Peygamber ve İnsan Hakları adlı kitap, 40 hadis kartelası ve gül dağıtıldı.
Kutlama programına Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu, İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, Sındırgı ilçe Müftüsü Halil Hazarcı, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan programla Hz. Muhammed (SAV) anıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bigadiç Müftüsü Kemal Karadeniz kutlu doğum haftasının tam anlamıyla dolu dolu yaşanması gerektiğini belirterek sürekli olarak Peygamberimizi hatırlayıp onun yolundan gidilmesi gerektiğini vurguladı.
Yoğun bir ilginin olduğu törende kürsüye gelen konuşmacı Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, da "Ne mutlu sizlere ki gönülleriniz Allah ve Resulü ile çarparak bu salonları dolduruyorsunuz. Eğer bir mucize istiyorsanız, O sizinle beraberdir. Rahmetin ve merhametin kaynağı Peygamberimizi anmak için Bigadiç`de bu salonunda bulunuyoruz. O, Allah`ın elçisi ve bizlere bir merhamet peygamberi olarak gönderildi. Efendimiz öyle müstesna bir şekilde yetiştirilmiştir ki, onun terbiyecisi Allah celle celeluhudur. O, öylesine bir rahmet elçisidir ki her gittiği yere rahmet götürmüştür." şeklinde konuştu.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 14 Ortaokul arasında düzenlenen hadis ezberleme, makale, şiir ve kompozisyondan oluşan Hz. Peygamberin Hayatı adlı Siyer bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel ve Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu tarafından verildi. 
Ödül töreni sonunda Bigadiç Müftüsü Kemal Karadeniz tarafından Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu, İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, Sındırgı ilçe Müftüsü Halil Hazarcı, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık ve konuklara Hz. Muhammed`in (s.a.v.) sembolü gül hediye edildi. 
Törenin sonunda Bigadiç Belediyesi tarafından katılımcılara ve vatandaşlara Hz. Peygamber ve İnsan Hakları adlı kitap, 40 hadis kartelası ve gül dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli