Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bigaspor rövanşı aldı

Bigaspor rövanşı aldı

Bigaspor : 2 Erdekspor : 0

Geçtiğimiz hafta Erdek`te oynanan ve Erdekspor`un 2-0 kazandığı hazırlık maçın rövanşı bu hafta sonu Biga`da oynandı.
Çok zevkli ve çekişmeli geçen hazırlık maçını Çanakkale bölgesi hakemlerinden Emre Yılmaz, Emre Keskin ve Emrah Akcan hakem üçlüsü yönetti. Futbola müsait hava şartları içinde kalabalık bir seyirci topluluğu önünde oynana maça:
Bigaspor: Saffet, İsmail, Sedat, Fatih, Burak, Cihat, Semih, Mustafa, Melih, Metin ve Bünyamin on biri ile sahaya çıktı.
Goller: Dk.62 Bünyamin, Dk.79 Metin
Erdekspor: Can, Uğur, Çağatay, Emrah (Batuhan), Onur, Engin, İsmail, Mehmet, Maşallah, Abdi ve Soner on biri ile çıktı.
Maça Erdekspor çok iyi başladı. Özellikle oyunu ilerde kurup baskı yapınca ev sahibi takim Bigaspor oyun kurmakta ve ileri çıkmakta oldukça zorlandı. Erdekspor ise kazandığı topları orta alanda iyi paslarla rakip kaleye taşıyarak oldukça ciddi ataklar geliştirdi. Özellikle Dk.15, 24. dakikalarda Soner ve Şifo`la etkili olurken, 26.dakikada sağdan İsmail`le getirip Abdi`nin direğe nişanladığı toplar önemliydi.
Ev sahibi takım olarak Bigaspor ilk yarıda etkili olamadı. En tehlikeli atağını 42. dakikada yakaladığını söyleyebiliriz. İlk yarı 0-0 kapandı.

İkinci yarıda Bigaspor`un daha etkili gelmeye başladığını görüyoruz. Tabi bunda Erdekspor olarak ilk yarıdaki oyun anlayışının yapılan oyuncu değişimleriyle konsantrasyonun kaybolduğu ve bu etki ile de oyun düzeninin olumsuza döndü. Ayrıca ev sahibi takımın oyunu sertleştirmesi ve hakeminde hazırlık maçı olması nedeniyle toleranslı oluşunun etkileri de saymak mümkün. Ama ne olursa olsun ev sahibi takım Bigaspor`un attığı iki golde hem hazırlanış hem de son vuruşlar olarak iyi gollerdi.
Sonuç olarak ilk yarıda Erdek ikinci yarıda Bigaspor iyi oynadı. Çekişmeli bir maç oldu diyebiliriz. Özellikle maçın son bölümünde hem heyecan vardı hem de goller. Erdekspor ilk yarıdaki oyunuyla sanki oynayacağı ilk on birini bulmuş gibi görünüyor. İyi top yapıyor. Yardımlaşmaları güzel ama biraz ilerde gol yollarında sorunları var gibi gözüküyor. Erdekspor`dan Uğur, İsmail, Maşallah, Engin`in yanı sıra Şifo ve Soner`in performanslarını iyi buldum diyebilirim. Tabi geride ilk yarıdaki oyunu ile Onur ve Emrah ikilisi anlaşmış bir ikili olarak hiç top geçirmediler dersem doğru ifade etmiş olurum.
Bigaspor`a gelince teknik kapasitesi iyi bir ekip. Geride Sedat ve ileride Bünyamin güven verici oyuncular. Ama takım olarak ilk gol dışında organize ataklar geliştirmekte zorlanıyorlar. Kalecileri iyi. Burak ve Metin`in de iyi bulduğumu söylemeliyim.
Ayrıca Bigaspor taraftarlarını da kutlamak isterim. İyi bir misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine BAL Liginde başarılar diliyorum.
Maçı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdekspor Başkanı Metin Tırık`ın yanı sıra Erdeksporlu yöneticiler birlikte izleyerek takımlarına destek verdiler. 
Haber : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli