Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BİGEP Projesi güçlenerek yoluna devam ediyor

BİGEP Projesi güçlenerek yoluna devam ediyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir'in eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıların 4

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir'in eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıların 4.sü yapıldı. 
BİGEP Projesi çalışmalarını yakından takip eden Vali Şıldak, Şubat ayı “İl Değerlendirme Toplantısı” Altıeylül ve Karesi İlçelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  
Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. 
Toplantıda akademik başarının arttırılması için sınav sonuçlarına göre neler yapılabileceği konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, ayrıca proje yönergesinde okul öncesi, ilkokullar, meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerine yönelik yapılan revizyonların alandaki yansımaları hakkında bilgiler verildi.  
Toplantıda konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, BİGEP Projesi’ne odaklanmanın zirveye ulaştığını söyledi. 
Projenin temel yaklaşımının sahada olmayı gerektirdiğini hatırlatan Vali Şıldak, “Nasıl bir okul müdürü sadece odasında ya da muavinin odasında zaman geçirirse öğretmenler odasına uğramazsa, sınıf ziyareti yapmazsa, okula gerçek anlamda hakim olması mümkün olmadığı gibi bizler için de gitmediğimiz hiçbir eğitim kurumuna nüfuz edebilmeye, orada istediğimiz gelişmelerin gerçekleşmesini beklemeye hakkımız dahi olamaz. Öğretmenler eğitimcidir. O bu konuda gerekli eğitimleri de almıştır. Gerekli becerilerle, donatılarla geliştirilmiş bir şekilde kapasitesini öğrencisine yansıtır. Okul müdürü ise sadece eğitimci değildir, eğitim yöneticisidir. Burada yönetim kavramı ortaya çıkıyor. Sizler de eğitim yöneticisisiniz. Kendinizi sadece eğitimci olarak tanımlarsanız orada çok şey eksik kalır.” diye konuştu. 
Toplantının ardından projeyle birlikte alanda oluşan enerjiyi bizzat yerinde görmek için programına okul ziyaretleri ile devam eden Vali Şıldak ilk olarak Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle sınıflarında bir araya geldi. 
Okuldaki Tasarım Beceri Atölyesini gezen Vali Şıldak, burada öğrenciler tarafından yapılan robot şeklindeki iş makinaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca atölyede öğrenciler tarafından yakın zaman içerisinde daha çeşitli robotlar ve minyatür helikopter yapılacağı bilgisi verildi. 
Vali Hasan Şıldak daha sonra Rahmi Kula Anadolu Lisesini ziyaret etti. 
Sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen Vali Şıldak, öğrencilere derslerine sıkı çalışmaları tavsiyesinde bulundu. 
Vali Şıldak, okul ziyaretlerinin ardından Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanı öğretmenler ile kapsamlı bir toplantı yaptı. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı