Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bileti olan yolcu vapura binmek için direndi

Bileti olan yolcu vapura binmek için direndi

Cuma günü Erdek-Avşa-Marmara seferi yapan GESTAŞ´ AŞ´nin Seddülbahir adlı arabalı vapurunun, yer kalmadığı için binemeyen bir araç sürücüsünün jandarmaya rağmen direnmesi nedeniyle 35 dakika geç kalkmasına neden oldu.

Cuma günü Erdek-Avşa-Marmara seferi yapan GESTAŞ´ AŞ´nin Seddülbahir adlı arabalı vapurunun, yer kalmadığı için binemeyen bir araç sürücüsünün jandarmaya rağmen direnmesi nedeniyle 35 dakika geç kalkmasına neden oldu.

Sabah saat 11.00 seferini Erdek´ten yapan Seddülbahir arabalı vapuru dönüş için saat 16.00´da Marmara´dan hareket ederek saat 16.45 de Avşa iskelesine yanaştı. Avşa´da saat 16.45´de yolcu ve araçları aldıktan sonra hareket etmesi gereken arabalı vapur, binemediği için kapak üstünde duran bir araç nedeniyle hareket edemedi. Geminin kapak üstünde bir aracın bulunması nedeniyle hareket edemediği anonsu üzerine çok sayıda yolcu olay yerine gelerek 10 HH 529 plakalı kamyonet sürücüsüne tepki gösterdi. Elinde bileti olmasına rağmen gemiye binemediğini belirten ve mutlaka gemiye binmesi gerektiğini söyleyen araç sürücüsünü gemi süvarisi de ikna edemeyince jandarma çağrıldı.

Jandarmaya rağmen kapak üstünden inmeyerek geminin hareketini 35 dakika kadar engelleyen sürücünün direnmesi nedeniyle arabalı vapur içinde yeniden düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme sonunda gemi içinde yer açılarak kapak üstünde kalan araç gemiye girdi. 35 dakika Avşa iskelesinde adeta tutsak kalan Seddülbahir arabalı vapur yoluna devam edebildi. Olay sırasında üst güverteden cep telefonuyla fotoğraf çeken bir yolcuyu jandarma gemi içine girerek engellemek istedi. Erdem ÖZCAN

HABERİN İÇİNDEN :

Olay nerden bakılsa trajı komik bir olay. Hatalar zinciri tüm görevli ve yetkilileri yakından ilgilendiriliyor. 1-Araçlar Marmara ve Avşa´da plansız yerleştirildiği için bilet alan bazı araçlar iskelede kaldı. 2- Bileti olan ve giremediği için kapak üstünde kalarak arabalı vapurun hareketini engelleyen sürücüye hiçbir yaptırım yapılmadı. 3-Sürücü ne kadar haklı olursa olsun içinde yaklaşık 250 yolcu ile tıka basa araç bulunan arabalı vapurun hareketini engellemesi normal midir? 4- Görevi, arabalı vapurun biran önce yola devam etmesini sağlamak olan jandarma bunu yapmayıp üst güverteden cep telefonuyla fotoğraf çekmeye çalışan bir yolcuya engellemek için gemiye girmesi arabalı vapurun hareketini sağlar mıydı? 5-Zaman kaybı nedeniyle mağdur olan yolculardan kim özür dileyecek? ERDEM ÖZCAN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli