Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bilim Işığındaki köy çocukları Burhaniye´de

Bilim Işığındaki köy çocukları Burhaniye´de

Kırsaldan Kozmosa Bilim Projesi´ne Burhaniye Belediyesi destek verdi.

Kırsaldan Kozmosa Bilim Projesi´ne Burhaniye Belediyesi destek verdi.
TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından desteklenen ?Kırsaldan Kozmosa Bilim? projesi bilime ve araştırmaya yönelik köy çocuklarıyla gerçekleştirdiği etkinliklerine Burhaniye´de devam ediyor.
Burhaniye ilçesi Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Dr. Satı Ceylan öncülüğünde Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz eşliğinde yürütülen etkinlikler kapsamında Taylıeli mahallesinde bir araya gelen proje ekibi. Burhaniye Belediyesi tarafından misafir edildi. Belediyeye ait bir kafede bir araya gelen ekibe Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan ve Belediye Meclis üyesi Hasan Metin eşlik etti.
Yapılan proje kapsamında öğrencilerle doğa turu düzenleyen ekip düzenlenen tur sonrası en iyi fotoğrafı çeken öğrenciye ödül verdi. Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan tarafından verilen ödül sonrası proje ekibi diğer bilim çalışmaları için Burhaniye´de turlarına devam etti.
Kırsaldan Kozmosa Bilim Nedir?
Kırsal bölgelerde eğitim gören, zenginleştirilmiş bilimsel etkinliklere katılamamış, bilime ve araştırmaya istekli 30 ortaokul öğrencisine, sistematik bazı doğa ve bilim faaliyetlerini ulaştırmaktır. Buna bağlı olarak, öğrencilerin bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak; merak duygularını, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemek de hedeflenmektedir.
Bu projede 6 profesör, 5 Doçent, 1 Doktor Öğretim üyesi, 1 Astronom 1 Astro Fotografçı ve 21 öğretmen görev almaktadır. Toplam 33 kişilik proje ekibi ve 16´sı kız 13´ü erkek 29 bilime ve araştırmaya istekli köy çocuğuyla yatılı bir bilim ve doğa eğitimine dâhil olacaklardır. Eğitim 3 günü doğada 4 günü Burhaniye öğretmenevinde toplam 7 gün sürmektedir.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli