Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bilim projeleri yarışması görüşüldü

Bilim projeleri yarışması görüşüldü

?Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması? Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

?Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması? Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca bu yıl 47.si düzenlenecek olan ve 5-18 Ocak 2016 tarihleri arasında başvuruların alınacağı ?Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması?na yönelik Balıkesir´e bağlı 20 ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürleri İle Ortaöğretim Müdürlüklerinin Eğitim Yöneticilerine 30 Aralık 2015 Pazartesi günü Yeni Öğretmenevi´nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Yarışma süreci, başvuru aşamaları, okul müdürlüklerince yapılması gereken işlemler, geçmiş yıllara ait bölge ve il bazlı istatistikler gibi konuların yer aldığı bilgilendirme toplantısına Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, 20 ilçemizin İlçe Milli Eğitim Müdürleri İle 125 Ortaöğretim Müdürlüklerinin Eğitim Yöneticisi, 4 Müdür Yardımcısı katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz konuşmasında, TÜBİTAK projelerinin tamamen öğrenci odaklı olması öğrencinin bilimsel tutum ve beceri edinebilmesi hedeflenmesi açısından çok önemli olduğunu, dolayısıyla öğrencilerimizin bu konuda belli bir birikim edinebilmelerini istediklerini dile getirerek ?Bölgede 580 proje ile nicelikli birinci olduğumuz için siz okul müdürlerimize teşekkür ediyor, eksik kalan nitelik konusundaki çalışmalarımızın da tamamlanmasına yönelik bu çalışmaları değerlendirmenizi istiyorum.? dedi.
Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında düzenlenen yarışmaya ilişkin bilgilendirme TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli tarafından yapıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false