Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bilim TIR´ı Koca Avşar´da

Bilim TIR´ı Koca Avşar´da

Bilim yolculuğuna başlayan Mobil Robotik Kodlama, Bilim ve Kültür TIR´ının bu kez durağı Karesi İlçesi´ne bağlı kırsal Koca Avşar Mahallesi oldu.

Bilim yolculuğuna başlayan Mobil Robotik Kodlama, Bilim ve Kültür TIR´ının bu kez durağı Karesi İlçesi´ne bağlı kırsal Koca Avşar Mahallesi oldu.
Mobil Robotik Kodlama, Bilim ve Kültür TIR´ının tanıtım töreni Karesi İlçesi Koca Avşar Mahallesi´nde gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü´nce finanse edilen; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Genç İşadamları Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen projeyle; çocukların bilime olan ilgilerinin artırılması, geleceğe daha teknolojik donanımlarla hazırlanmaları, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap veren ve yeteneklerinin farkına vararak geliştirmek için çalışan bireyler haline gelmeleri hedefleniyor.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması noktasında önemli bir adım olan, 10 ay boyunca 10 ilçede belirlenen kırsal mahallelerde uygulanacak proje kapsamında 8-15 yaş aralığındaki çocuklara bilim ve teknoloji, robotik kodlama, 3D tasarım başta olmak üzere birçok eğitim verilecek.
Koca Avşar İlk ve Ortaokulu´nda düzenlenen proje tanıtım törenine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Balıkesir Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hakan Tur ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, okul bahçesine konuşlandırılan TIR´da fen bilimlerinden matematiğe, fizikten kimyaya birçok alanda deneyler yaparak eğlenceli saatler geçirdi. Ayrıca öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından hazırlanan eğitim parkurunda yangın söndürme tatbikatı yaptı.
Projenin 10 ay boyunca süreceğini kaydeden Balıkesir Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hakan Tur, böylesine önemli bir projenin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
?Proje 2023 eğitim vizyonun Balıkesir´deki somut örneklerinden bir tanesi? diyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık ?Vali Hasan Şıldak´ın himayelerinde başlatılmış olan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi´nin en büyük ayaklarından bir tanesini tasarım ve beceri atölyeleri oluşturmakta. Bu kapsamda Genç İşadamları Derneği ile Büyükşehir Belediyemizin bizlerle birlikte bu projede yer alması şehrimize büyük fayda sağlayacaktır? dedi.
Projenin amacının fırsat eşitliği sağlamak ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, ?Projeyle öğrencilerimizin okuyarak kazandıkları teorik bilgileri yaşayarak öğrenmeleri ve pekiştirmelerini sağlayacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bilim Koca Avşar
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli