Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bilinçsiz broşür dağıtımları vatandaşı bıktırdı

Bilinçsiz broşür dağıtımları vatandaşı bıktırdı

Alışveriş merkezleri ve firmalar tarafından kampanya ve ürünlerin tanımı için hazırlatılan ancak gelişi güzel bir şekilde konut ve sokaklarda dağıtılan broşürler vatandaşların tepkisini çekmeye başladı.

Alışveriş merkezleri ve firmalar tarafından kampanya ve ürünlerin tanımı için hazırlatılan ancak gelişi güzel bir şekilde konut ve sokaklarda dağıtılan broşürler vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Alışveriş merkezi ve firmaların hazırlatıp bizzat kendi personeli veya dışarıdan tutulan elemanlara dağıttırdığı, tanıtım araçlarının sokak ve apartman girişlerine gelişi güzel bir şekilde atılması halkın tepkisini çekiyor. Gelişi güzel dağıtılan ilanların çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğunu ileri süren vatandaşlar, uygulamaların daha dikkatli yapılmasını istiyor.
Apartman sakinleri, bilinçsiz bir şekilde yapılan dağıtımların çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu savunarak, Evlerimize girip çıktığımızda ve sokaklarda her zaman bu manzara ile karşılaşıyoruz. Dağıtımı yapanlar özen göstermediği için bazen çok sayıda broşürler sadece bir noktaya da bırakılıyor. Bu nedenle apartmanların girişleri ve sokaklarda kağıt birikintileri oluşuyor. Bu hem çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor, hem de sel sularıyla kanalizasyonları tıkayan yumak halindeki kağıtların taşkınlara neden olma ihtimali var. Ayrıca bu yapılan önemli bir israfı da ortaya çıkarıyor. Biz tanıtım yapacak firma ve alışveriş merkezlerinin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz, dedi.
İlçe halkı, Türkiye`nin birçok belediyesinde, reklam ve tanıtım amacıyla dağıtılan broşürlerin oluşturduğu çevre kirliliğini önlemek amacıyla birtakım önlemlerin aldığı belirtilirken, bazı belediyelerin mecliste çıkarılan tembihname ile getirilen düzenlemeler arasında en dikkat çekici unsurun, bundan sonra broşürlerin üzerinde "OKUDUKTAN SONRA LÜTFEN YERE ATMAYINIZ" uyarısının bulunma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Tüm bu uyarılara rağmen, Belediyelerin Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülecek denetimlerde, firma ve kurumların, getirilen yasaklara uyulmaması halinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 1608 sayılı Ceza Kanunu`na göre işlem yaptıkları kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli