Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bir caddeye ismi verilmeli

Bir caddeye ismi verilmeli

Eski Balıkesir milletvekili Balyalı: ?Bandırma, hemşehrisi Hayrettin Karaca´yı unuttu?

Balıkesir´in eski milletvekili Hüseyin Balyalı, ?Bandırma olarak bugüne kadar hemşehrimiz Hayrettin Karaca´ya ne yazık ki sahip çıkamadık? dedi.
4 Nisan 1922 Bandırma doğumlu olup, 20 Ocak 2020´de, İstanbul´da vefat eden, ?TEMA Vakfı?nın kurucusu Hayrettin Karaca hakkında, bugüne kadar Bandırma´da ciddi hiçbir toplantı, panel veya etkinlik düzenlenmemesini anlayamadığını vurgulayan Balyalı, şunları söyledi:

?Hayrettin Karaca, liseyi bitirdikten sonra ailesinin triko-örme işinin başına geçip, onu ülkenin en başarılı kuruluşlarından biri durumuna getirdi. 1940´lı yılların sonundan, 1960´lı yılların başlarına kadar Bandırma´da, çorapçılık sektöründe hizmet verdi. Askeriyeye çorap üreten bir kuruluşu yönetti. Onun yönetimindeki Karaca firması, Türkiye´de ihracatın liderliğini yaparak, üstelik bunu, diğer kuruluşlardan neredeyse 20 yıl önce gerçekleştirdi. Daha sonraki yıllarda ise kendini toprak erozyonunun önlenmesine ve ağaçlandırmanın önemine adayarak, kurduğu TEMA Vakfı ile özverili çalışmalara adadı.?
Milletvekilliği döneminde, ülkede ağaçlandırma seferberliği ilan edilmesi için Orman Bakanlığı´na ekonomik destek sağlanması konusunun TBMM´nin gündemine geldiğine, bu arada kendisinin de kürsüde bir konuşma yaparak, buna olumlu katkı sağladığına dikkati çeken Balyalı, şunları aktardı:
?Hayrettin Bey de, bu konudaki desteğim için bana teşekkür etmişti. Kurduğu TEMA Vakfı, her geçen gün büyüyerek, büyük gelişmeler kaydetti. Ülkemizin çok saygın kuruluşları arasında yer aldı. Ancak Bandırma olarak ne yazık ki, ?Toprak Dede´ olarak bilinen Hayrettin Karaca´ya sahip çıkamadık. 20 Ocak, onun ölümünün birinci yılı. Bandırma´da en küçük bir anma programı bile düzenlenmezken, Hayrettin Bey, televizyonlarda ve bazı kentlerde düzenlenen programlarda anıldı.?
Balyalı, Bandırma´nın önemli cadde veya sokaklarından birine Hayrettin Karaca´nın isminin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: caddeye ismi verilmeli
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli