Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bir sinekle bile başa çıkamadık!

Bir sinekle bile başa çıkamadık!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Erdek Belediyesi arasında yaşanan ?Haşaratla Mücadeleyi kim yapacak?´ sorusu bilinmezliğini koruyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Erdek Belediyesi arasında yaşanan ?Haşaratla Mücadeleyi kim yapacak?´ sorusu bilinmezliğini koruyor.

Balıkesir il ve bağlı birçok ilçede haşere ile mücadele çalışmaları aylar öncesinde başlatılırken, ilçemizde bugüne kadar mücadelenin başlatılamaması, havalarında ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonunda artışa neden oldu.

?Erdek´te haşere ile mücadeleyi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mi, Erdek Belediyesi mi yapacak?´ sorusunun cevabının acilen açığa kavuşmasını isteyen ilçe sakinleri, bu soru cevapsız kaldığı sürece en büyük zararı turizmin gözbebeği güzel ilçemizin göreceğine dikkat çekti.

Erdek´te ilaçlama çalışmalarının kış aylarında başlatılması gerekirken, Büyükşehir Belediyesi ile Erdek Belediyesi arasında yaşanan tartışmadan dolayı ilaçlamanın ortada kaldığını söyleyen ilçe sakinleri "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcakları yetersiz ilaçlama ile birleşince ve kış aylarından başlamak üzere kentin tamamında larva ile gerekli mücadele yapılamayınca ilçemizde sinek popülasyonu arttı. Mayıs ayında sinek popülasyonu böyle ise yaz aylarını düşünmek bile istemiyoruz. Şu saate kadar yapılmayan ilaçlamanın bundan sonra ne kadar faydası olacak? onu da bilemiyoruz. Sorumluluk hangi kurumda ise halk sağlığı için harekete geçilsin.? diye konuştular.

Hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda haşere ile mücadele Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyordu. Ancak geçtiğimiz yıl göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilaçlama şirketi ile yapılan protokolü iptal etmiş bu hizmeti ilçe belediyelerine bırakmıştı. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir tüm ilçe belediyelerine ilaçlama için gerekli araç ve ekipman dağıtımı yapmış, yalnızca Erdek ve Edremit Belediyeleri kabul etmemişti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yasa gereği haşere ile mücadelenin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını isterken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise haşere ile mücadeleyi üstlenmiyor. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: sinekle bile başa çıkamadık
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli