Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bir Başkadır Benim Memleketim isimli sergi Bandırmada

Bir Başkadır Benim Memleketim isimli sergi Bandırmada

Bir Başkadır Benim Memleketim isimli sergi Bandırmada açıldı.

"Bir Başkadır Benim Memleketim" isimli sergi Bandırma`da açıldı.
Burhaniye Belediyesi Ülkü Acar Resim Atölyeleri sanatçıları tarafından düzenlenen sergi Bandırma`da büyük ilgi görüyor.
Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Bir Başkadır Benim Memleketim`` isimli karma yağlı boya resim sergisi Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Merkezi`nde halka açıldı.
Karma Yağlı Boya Resim Sergisi 6 Mart 2013 tarihine kadar açık kalacak.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Mirza, Ozan Onur, Edincik Belediye Başkan Yardımcısı Raif Sevinç ve çok sayıda davetli katıldığı serginin açılışında konuşan Burhaniye Belediyesi Resim Atölyeleri ressamı ve öğreticisi Ülkü Acar, Bandırma`ya gelmekle, mutlu olduklarını söyledi.
Burada özellikle Ege ile Marmara Denizini birleştirir gibi olduklarını vurgulayan Acar, "Bandırma`daki kültür sanat etkinliklerinin çok güçlü olduğunu duyduk. Bunu da şu an gördük zaten, yaklaşık 12 yıllık bir atölyeyiz" dedi.
Amaçlarını, biz insanlara dilimizi anlatmak istediklerimizi resim yoluyla anlatmak istiyoruz şeklinde ifade eden Acar, "İnsanların içersinde yürüyebileceği resimler seçiyoruz. Resme günümüzde ona yakışan emeği vermiyoruz. Sergide 63 resim, 12 rölyef yer alıyor" açıklamasında bulundu.
Daha sonra kürsüye gelen Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`de kendi döneminde bugüne kadar 50 Kültür sanat etkinliğini Bandırmalı sanatseverlerle buluşturduklarına dikkati çekerek şunları söyledi:
``Her 10-15 günde bir kültür sanat etkinliklerimiz devam ediyor. Bundan sonrada devam edecektir. Artık salonlarımız bu tür etkinliklere dar geliyor" dedi. 
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel sanatçılar adına Burhaniye Belediyesi Resim Atölyeleri ressam ve öğreticisi Ülkü Acar`ın başarısını plaketle onurlandırdı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli