Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Bir Zamanlar Bandırma”nın ikinci cildi tanıtıldı

“Bir Zamanlar Bandırma”nın ikinci cildi tanıtıldı

“Bandırma 5. Kitap Günleri”nde, “Bir Zamanlar Bandırma” kitabının ikinci bölümünün tanıtımı yapıldı.

“Bandırma 5. Kitap Günleri”nde, “Bir Zamanlar Bandırma” kitabının ikinci bölümünün tanıtımı yapıldı.

Kitabın editörü İsmail Ülker’in moderatörlüğünde yapılan etkinliğe “Bir Zamanlar Bandırma” kitabı için üç yıl çalışma yapan komisyon üyeleri gazeteci Önder Balıkçı, Ahmet Pesen ve Erdem Özcan, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara ve bu komisyonda yer alıp, 2020 yılında vefat eden Edip Bülent Volkan’ın kızı gazeteci Ferda Volkan katıldı. Komisyonda yer alan üyeler, kendilerini tanıtıp, komisyonun çalışmaları sırasında yaşadıkları anılarını ve izlenimlerini anlattılar.

Tanıtımın sonunda kitabın editörü İsmail Ülker, komisyon üyeleri Balıkçı, Pesen, Pıravadılı, Özcan ve Gözükara ile Edip Bülent Volkan’ın kızı Ferda Volkan, yine aynı komisyonda görev yapan Bandırma Belediyesi Kültür Müdürlüğü çalışanı Feyza Ülker Kale ve Merve Kartal’a plaketlerini Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun verdi.

1938-1959 yılları arasındaki dönemin Bandırmasını anlatan “Bir Zamanlar Bandırma” isimli kitabın bin adet olarak basılan ikinci cildi, Bandırma Belediyesi tarafından 100 liradan satılıyor.

Aynı kitabın 2019 yılında basılan birinci cildinde, Bandırma’nın düşman işgalinden 1937 yılına dek uzanan zaman dilimi(1892-1937), toplam 384 fotoğrafla işlenmişti. Ancak bu kitap kısa sürede tükenmişti.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı