Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Bisiklet Yolu? olan ilçelere bisiklet dağıtılıyor

?Bisiklet Yolu? olan ilçelere bisiklet dağıtılıyor

Balıkesir Halk Sağlığı Müdür V. Op. Dr. Servet Kocaöz , ?Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı? kapsamında fiziksel aktivite bilincinin geliştirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacı ile Türkiye Halk Sağlığı kurumu tarafından Balıkesir

Amaç, belediyeler aracılığı ile toplumun hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile toplum sağlığının geliştirilmesini sağlamak olarak açıklayan Kocaöz, ?Bu nedenle, Bakanlığımız emirleri ile ilimizdeki tüm belediyelere resmi yazı yazılmış, ilgili yönetmelik çerçevesinde hali hazırda uygun bisiklet yolları olup olmadığı sorulmuş ve yönetmeliğe uygun bisiklet yolu olan belediyeler Bakanlığa bildirilmiştir. Bakanlığımız değerlendirme sonucunda, Dursunbey Belediyesi, Bigadiç Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi´ne toplamda 3175 adet bisiklet vermeyi uygun görmüştür.? dedi.
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayatı teşvik etmek için bisikletlerin vatandaşlarımızın hizmetine ve amacına uygun kullanılmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Kocaöz, ?Bu bilinçle harekete geçen ilçelerde yaşayan tüm halkımızı bisikletleri kullanmaya davet ediyor, sağlıklı yaşamlar diliyorum.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli