Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bitirilmeyen körfez yolu yine mecliste

Bitirilmeyen körfez yolu yine mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 95 kilometrelik Balıkesir-Körfez karayolunun senelerdir neden tamamlanmadığını sorguladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 95 kilometrelik Balıkesir-Körfez karayolunun senelerdir neden tamamlanmadığını sorguladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, yıllardır bitirilmeyen, vatandaş için ulaşımın eziyet haline geldiği Balıkesir-Körfez yolunu tekrar TBMM gündemine taşıdı.
Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde şu konulara değindi: “Balıkesir-Körfez bölgesi arasındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili daha önceki vermiş olduğum soru önergelerime yasal süresi içerisinde cevap verilmemiştir. Körfez bölgesindeki Havran, Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Gömeç ilçelerinin Balıkesir ile ulaşımını sağlayan yolun uzun yıllar günümüz koşullarına göre iyileştirilmesi ve bölünmüş yol olarak yapımı beklenmektedir. Başbakanlığın 2008 yılı Bölünmüş Yol Yapımı Konusundaki Genelge’sine göre “Karayollarında standartların yükseltilerek trafik emniyeti, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temin edilmesi, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi ve hayatın kolaylaştırılması amacıyla bölünmüş yolların en seri şekilde tamamlanması ve mevcut yolların iyileştirilmesi için” birçok tedbirin alınması öngörülmüştür. Ancak Körfez Bölgesinin Balıkesir Merkez ile ulaşım sorunları devam etmekte olup, yol çalışmalarının ise durduğu gözlemlenmektedir. Üstelik Balıkesir-Körfez yolunun halen bitirilmemesi nedeniyle can ve mal güvenliği her gün riske girmektedir.”
Akova, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Balıkesir-Körfez arasındaki yolun yapım ve iyileştirme işleri hangi firmalara, hangi koşullarda ne kadar sürede bitirilmek koşuluyla verilmiştir? Balıkesir-Körfez arasındaki yol çalışmaları kaç yıldır devam etmektedir? Yaklaşık 95 km’lik bir yolun senelerdir yapımının devam etmesinin mazereti nedir? Balıkesir-Körfez arasındaki yol çalışmaları neden durmuştur? Balıkesir-Körfez arasındaki yolun yapım ve iyileştirme çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Senelerdir yapımı devam eden ve araçların güvenli geçişleri için risk oluşturan Burhaniye-Edremit kavşağı çalışmaları ne zaman bitirilecektir?”



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false