Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bitlis´ten Sındırgı´ya uzanan yolculuk

Bitlis´ten Sındırgı´ya uzanan yolculuk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kapsamında Bitlis´in Hizan ilçesinden bayanlar termal turizm alanında önemli bir ivme yakalayan ve kadınların istihdama kazandırılması yönünde başarılı projelere imza atan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kapsamında Bitlis´in Hizan ilçesinden bayanlar termal turizm alanında önemli bir ivme yakalayan ve kadınların istihdama kazandırılması yönünde başarılı projelere imza atan Balıkesir´in Sındırgı ilçesini ziyaret etti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın Bitlis ziyaretinde Akpınar Yaşam Merkezi ve hanımeli çarşısındaki sistemi anlatması ve bayanların istihdama kazandırılması yönünde yapılan çalışmalar Hizan´lı bayanlarda merak uyandırdı. Mevcut durumda üretime başladıklarını ancak satış sorunu yaşadıklarını belirten ekip Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezi´ni ziyaret ederek işleyiş ile ilgili bilgi alırken, aynı zamanda Yağcıbedir halıları da bayanların oldukça ilgisini çekti.
Başkan Yavaş ?Bayanların istihdama katılması bir ilçenin gelişmesinde en önemli unsurdur. Bizler 2004 yılında ilçemizin geleceği turizmde dedik. Turizm bölgesi ilan ettirerek tesislerin yapılmasını sağladık. Geldiğimiz noktada yöresel neyimiz varsa tanıtacak, ekonomimize katkı sağlayacak dedik ki bizim marifetli bayanlarımız yapar. Bir hayalle başladık bugün birçok ilçeye örnek olan projeye imza attık. Tabi bütün bunları tek başımıza değil marifetli bayanlarımız ve anlayışlı beylerimiz ile başardık. Biz bir aileyiz dedik. Ailemizin her ferdi bu taşın altına elini koydu. Bizler de gittiğimiz her yerde ilçemizi tanıtmaya devam ediyoruz. İlçemizi ziyaret eden projelerimizi incelemeye gelen Bitlis ekibinin ayaklarına sağlık. Ülkemiz doğusuyla batısıyla bir bütün ve ayrı bir cennet.? dedi.
Bitlis kafilesi de ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını belirterek misafirperverliğinden dolayı Sındırgı halkına, başarılı projeden dolayı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve ekibine teşekkürlerini iletti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli