Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bizden uyarması, sakın hastalanmayın; Hastanenin Röntgen cihazı bozuk ()

Bizden uyarması, sakın hastalanmayın; Hastanenin Röntgen cihazı bozuk ()

Geçtiğimiz aylarda hizmete girdiğinde sevinmiştik Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi için.

Geçtiğimiz aylarda hizmete girdiğinde sevinmiştik Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi için. Yeni Başhekimimiz de geldi, eksik olan bazı üniteler de tamamlandığında Bandırma`ya acil durumlar dışında gitmeyeceğimizdendi sevincimiz. Ancak gel gör ki bu hevesimiz şimdi de cihaz sıkıntısı yaşandığı için kursağımızda kalıyor. Eksikliklerin ardı arkası kesilmiyor. Her gün bir başka sorun yaşanıyor. 
Geçtiğimiz gün Aile Hekimine giden bir hasta, doktorunun kendisinden röntgen filmi çektirip getirmesini istiyor. Hasta da sağlık ocağından Erdek Neyyirre Sıtkı Devlet Hastanesine giderek röntgen filmi çektirmek istediğini belirtiyor ve sağlık ocağından verilen belgeyi ibraz ediyor. Görevliden cihazın bozulduğu beyanını duyunca da şaşırıyor ve halkın gözü kulağı olduğuna inandığı yerel medyadan konunun araştırılıp, soruşturulmasını istiyor. Biz de Kamu hizmeti yapan bir kurum olarak henüz yeni yapılan hastanenin böyle bir sorunla karşı karşıya gelmesinin nedenlerini araştırmak istedik.   
Vatandaşın tepkisine duyarsız kalmamak için de kısa araştırma yaptık. Sonuçta hastanın söylediklerinin doğru olduğu ve daha önce hastanenin eksikliklerini giderilmesi için Sağlık Bakanlığından bir ek ödenek de gönderildiği bilgisine ulaştık. Ancak araştırmamızda hastanenin eksiklerinin giderilmesi amacıyla gönderilen bu paranın ne zaman ve nerede kullanılacağı ya da kullanıldığı bilgisine ise maalesef ulaşamadık.
Eğer gönderilen ek ödenek bize verilmeyen bilgilerin dışında hastanenin daha önemli bir eksiğine mi aktarıldı, yoksa buharlaşıp uçtu mu? Bunu açıklamak da hastane Başhekimine düştüğüne göre hem vatandaşımızın şikayetini dile getirelim, hem de Sayın Başhekimimizin bu konuda bizi, yani yerel basını ve de vatandaşımızı aydınlatmasını istedik bu yazıyla. 
Amacımızın; üzüm yemek, aksine bağcıyı dövmek olmadığını da bir kez daha belirterek, ilçemizin de bağlı bulunduğu Sağlık Grup Başkanlığı`nın olayı soruşturarak doyurucu bilgi vermesini bekliyor, sağlık açısından ilçemiz adına büyük umutlar bağladığımız hastanemizi lütfen bizlere sorunsuz hizmet verebilecek duruma getirin demek hakkımızın olduğunu da hatırlamak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz yoksa!    M. Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli