Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Bizim Çocuklarımız Derneği”ne tahliye!

“Bizim Çocuklarımız Derneği”ne tahliye!

Belediye Başkanı Tosun: “Çok sayıda şikâyet vardı”

Bandırma Belediyesi, Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi’nde(Eski belediye binası) bulunan “Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği” odasını tahliye ettirdi. Derneğin odası boşaltıldı.
Derneğin başkanı Alev Şengönül, gazetecilere verdiği bilgide, “Biz, buradaki odamıza 2015 yılında girdik. O günden bu yana çocuklara ve gençlere hizmet vermek için çaba harcıyoruz. Halen, bu çatı altında 400 dolayında çocuk ve gence çeşitli projelerle hizmet veriyorduk. Belediyemiz, bize gönderdiği tahliye yazılarında, hiçbir gerekçe göstermeden yerimizi boşaltmamızı istedi. Konuyla ilgili randevu taleplerimizi de kabul etmedi. Hatta tahliyemizin 15 Temmuz 2022’ye kadar uzatılması isteğimize bile olumsuz yanıt verdi.” dedi.
Şengönül, “Şimdi, yeni bir yer arayışı içine gireceğiz. Bulana kadar açık havada, park ve bahçelerde çocuklarımız ve gençlerimizle buluşmaya çalışacağız” diye konuştu.
“Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği”, 2009 yılında, o dönemde Erdek’e bağlı bir belde durumundaki, bugünün Ocaklar Mahallesi’nde kurulmuş, merkezini 2015 yılında, Bandırma Belediyesi’ne ait Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi’ne taşımıştı.
BAŞKAN TOSUN NE DİYOR
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, derneğin tahliyesiyle ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
“Belediyemize, bu dernekle ilgili olarak çok sayıda şikâyet vardı. Zaten elimizde, bu konularla ilgili olarak tutanaklarımız da var. Konunun ayrıntılarına girmeye gerek görmüyorum. İşte bu tutanaklara dayalı olarak tahliye kararı aldık. Tahliyenin ardında kimse başka nedenler aramasın. Durum bundan ibarettir.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı