Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BM’den Balıkesir’e müjde

BM’den Balıkesir’e müjde

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katıldığı Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’ndan Balıkesir gençlerine “Gençlik Araştırma Merkezi” başta olmak üzere birçok müjde verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katıldığı Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’ndan Balıkesir gençlerine “Gençlik Araştırma Merkezi” başta olmak üzere birçok müjde verdi. 
Gençlik çalışmalarında dünyaya örnek olacak çalışmalara imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; sürdürülebilir ve güvenli kentleşme alanındaki hedeflere ulaşabilmek için gençlik çalışmalarına özel önem veriyor. Ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği içinde Balıkesir’in yerel imkânlarını da verimli bir şekilde kullanarak gençlik çalışmalarını dünya standartlarına yükseltmek amacıyla “Balıkesir Uluslararası Gençlik Modeli Projesi”ni hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, New York’tan gençlere yeni bir müjde daha verdi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilk olarak New York’ta inşa edilen Türkevi’nin açılışına katıldı. Birleşmiş Milletler binasına komşu olan Türkevi’nin, Türkiye’yi her alanda en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyleyen Başkan Yılmaz “Dış politika tarihimizin yükselen sembolü Türkevi’nin gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını tüm dünyaya daha güçlü bir şekilde hissettireceğine inandığım Türkevi binasını, milletimize kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na da katılan Başkan Yücel Yılmaz, New York’tan özellikle gençlere önemli müjdeler verdi. Birleşmiş Milletlerin desteğiyle şehre kazandırılan Gençlik Merkezi hakkında sunum yapan Başkan Yılmaz; Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’nın Gençlik Danışma Kurulu Sekretaryası’nı, Balıkesir’e taşınmasına yönelik karar alındığını belirtti. Ayrıca Türkiye genelinde gençlerin BM’ye ve uluslararası çalışmalara daha aktif katılımlarının sağlanması amacıyla BM destekli Danışma Kurulu oluşturacaklarını belirten Başkan Yılmaz, Birleşmiş Milletler ile işbirliğinde Balıkesir’e, Gençlik Araştırma Merkezi kazandıracaklarının müjdesini verdi.                                         Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ müjde
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli