Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bölgemizde yaşanan felaket Bakan Ekere aktarıldı

Bölgemizde yaşanan felaket Bakan Ekere aktarıldı

Erdekli zeytin üreticilerinin mağduriyetini giderebilmek için bölgemizde yaşanan sorun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekere aktarıldı.

Erdek`li zeytin üreticilerinin mağduriyetini giderebilmek için bölgemizde yaşanan sorun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`e aktarıldı.
Zeytin sineği zararlısı nedeniyle zeytinde kesinleşen rekolte düşüşü, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay`ı harekete geçirdi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, Kapıdağ Yarımadasında yer alan Erdek ilçesi, Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri, bağlı köyler ile Paşilaman-Marmara Adalarında, zeytin sineği zararlısından zeytin ürününde yaşanan düşüşün nedeni, bir dizi açılışlara katılmak üzere Balıkesir`e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`e aktarıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in Balıkesir`e yaptığı ziyareti fırsat bilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, zeytin sineği zararlısı ve dolu nedeniyle zeytin ürünlerinde büyük zarar oluştuğunu belirterek, bölgedeki afet mağduru çiftçilerin zararlarının karşılanmaları için zarardan etkilenen tüm çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışma başlattıklarını bildirdi.
Tarım Bakanına talepler iletildi
Zeytin ürününde zeytin sineğinden dolayı Erdek tarihinde hiç yaşanmamış bir rekolte şoku ile karşı karşıya kalındığını belirten Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, afet mağduru çiftçilerin zararlarının karşılanması için dün Balıkesir`e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in bilgilendirildiğini belirttiler.       
Balıkesir`i ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`e, sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:
"Erdek ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynağı olan sofralık zeytin ürünümüz, zeytin sineği yüzünden yıl bu telef olmuştur. Zeytin sineği zararlısının verdiği hasar sonucu üreticilerimiz mağdur olurken, bölgemizde zeytin mahsulü tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Bölgemizde yaşanan bu afetten olumsuz etkilenen üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderecek önlemlerin acilen alınmasını arz ederiz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı