Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bölgemize yüz yılın projesi geliyor…

Bölgemize yüz yılın projesi geliyor…

Bandırma-Bursa demiryolu hattı projesi gerçekleşiyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, bölgemize yatırım yağdırmaya devam ediyor.
2004 yılından bu yana önce Bandırma Belediye Başkanı, 2007 yılından itibaren de bölgemiz milletvekili olarak Bandırma bölgesine adeta yatırım yağdıran Öztaylan, Bandırma-Bursa arasında demir yolu hattı yapım projesini hayata geçirmekten mutlu olduğunu söyledi.
Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Hattı Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi metropollerin arasındaki ulaşımın kolaylaşması ve seyahat süresinin azaltılmasının hedeflendiğini belirten Öztaylan, projenin gündeme 1996 yılında alınmasını sağladığını hatırlattı.
Projenin bugünlerde hayata geçmesini sağlayan Milletvekili Cemal Öztaylan`ın tek hedefinin bölge için daha çok ne yapabiliriz olduğunu dile getirip, "Metropol şehirler arasındaki ulaşımı hızlı hale getirmek günümüzde bir günde yapılacak işleri bir saate inmesini sağlamak. Uzakları yakın etmeyi hedefledik. Ulaşımı bir anahtar olarak düşünürsek, projenin tamamlanmasıyla ana hat üzerindeki mevcut işletim sorunları ortadan kaldırılarak Asya ve Avrupa arasında doğrudan bağlantı aynı standartlarda sağlanacak. Amaçlanan bir diğer hedef ise hızlı tren hattının, bölgede karayolu taşımacılığındaki yoğunluktan kaynaklanan trafik kazaları, hava kirliliği gibi sorunları azaltarak daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma imkan vermektir" dedi.
Demiryolu Projesinin ihale süreci tamamlandı
Milletvekili Cemal Öztaylan, 1996 yıllarında hazırlattığı projeyi hayata geçirmek için yaptığı çalışmaların sonuç verdiğini belirterek "Bursa İli ve Bandırma Limanını ülkemiz demiryolu ağına bağlamak amacıyla Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesinin ilk adımı olarak kuruluşumuzca Bursa- Yenişehir Hızlı Tren Projesinin altyapı yapım ihalesi gerçekleşmiş olup yapım çalışmalarına başlandı. Projenin ilk adımı olarak Bursa- Yenişehir Hattının devamı olan ve Yenişehir`i Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattına bağlayacak Yenişehir Osmaneli/Bilecik kesimi için yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Yenişehir- Bursa: 13 Ocak 2012 tarihinde yer teslimi yapıldı. Güzergah aplikasyon çalışmaları devam etmektedir. Yenişehir- Osmaneli: 29 Aralık 2011 tarihinde yer teslimi yapıldı. 10 Mayıs 2012 tarihinde 3 nolu koridor onaylanmış olup güzergah çalışmalarına başlanmıştır. Bandırma-Bursa proje çalışmaları Altyapı yatırımları DDY Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir" bilgisini aktardı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli