Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bomba Denildi Çakmak Tüpü Çıktı

Bomba Denildi Çakmak Tüpü Çıktı

Komşu ilçe Bandırmada dün gece saat 01.00 sıralarında meydana gelen patlama büyük panik yarattı.

Komşu ilçe Bandırma`da dün gece saat 01.00 sıralarında meydana gelen patlama büyük panik yarattı.
Kentin araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu İnönü Caddesi Karlahan Otel`in 3. Kat 109 nolu odada bir gece için kalan 18 yaşındaki Yaşar B.`nin odasında meydana gelen patlama sonucu büyük basınç nedeniyle odanın cam ve çerçeveleriyle balkon korkuluğu parçalandı.
Baştarafı Sahife 1`de
Parçalamanın etkisiyle caddeye cam ve balkon korkuluğunun demirleri saçıldı. Bomba patladığı sanan ve patlamanın ardından 109 nolu odaya koşan Yücel Karlahan patlama sonucu meydana gelen alevleri kısa sürede yangın söndürme tüpüyle söndürdü. Yanmaktan son anda kurtulan ve baygın halde olan Yaşar B`yi kucaklayarak dışarı çıkardı. El ve ayaklarında yanık izleri bulunan Yaşar B` önce Bandırma Devlet Hastanesi`ne daha sonra da Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi. Olay sırasında gece geç saatler olması nedeniyle araç ve yaya trafiğinin olmaması muhtemel başka kaza olaylarını da önlenmiş oldu.
Olay sonrası itfaiye caddeye saçılan cam kırıklarını temizledi, işyerleri de kapı önlerine kadar gelen cam kırıklarını süpürdü. Olay yerine toplanan vatandaşlar patlamanın bir bombacının bomba düzeneği hazırladığı sırada patladığını sandıklarını söylüyor.
Olay yerinde yapılan incelemede yatak üstünde 10 kadar çakmaklara gaz doldurmaya yarayan tüpler görüldü. Bursa`nın Karacabey ilçesinden olduğu öğrenilen gencin gaz tüplerini neden yanında taşıdığı anlaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.    
Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli