Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Borçlanma yoluyla emeklilik geliyor

Borçlanma yoluyla emeklilik geliyor

Borçlanma yoluyla emeklilik imkanı için yasa gerekiyor.

Borçlanma yoluyla emeklilik imkanı için yasa gerekiyor.
Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü şartına takılanlara geçen hafta gelen müjdeli haberin yankıları sürüyor.
Takvim gazetesinin haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in bu konuda gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat vermesi, prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayan yaklaşık 100 bin kişiyi sevince boğdu.
Yapılacak çalışma ile eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Yani yıl ve yaş şartlarını yerine getirmiş olanlar, geriye dönük borçlanma yoluyla prim eksiklerini tamamlayarak emekli olabilecek. Uzmanlar, düzenlemenin hayata geçmesi için yasa çıkartılması gerektiğini belirtiyor.
Prim günü eksik olanlara borçlanma yoluyla emeklilik imkanı verilmesi için belli bir süre hizmet şartı aranabileceği konuşuluyor. Mesela en az bin 800 prim günü bulunması şartı aranabilir. Bu durumda yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp bin 800 ve üzerinde prim günü olanlar, geriye kalan eksik süreyi borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olabilir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli