Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Borçlar kongrede açıklanan rakamlardan farklı çıktı

Borçlar kongrede açıklanan rakamlardan farklı çıktı

Bandırmaspor Kulüp Başkanı Göksel Karlahan ve Basın Sözcüsü Kayhan İpek, kulübün içinde bulunduğu maddi durumu değerlendirerek Bandırmaspor´un kamp dönemini değerlendirdi.

İpek ?direklere bayrak asılarak maddi destek için görüşme yapmıştık. UEDAŞ´ ın sıkıntılı demesi üzerine bundan vazgeçildi. Kombine satışlarımız başladı. Satışlar bizim moralimizi yüksek tutmaya başladı. 5 bin biletimiz var. Öğrencilere 60 lira. Ayrıca stiker satışımız olacak. Bunların fiyatını 25 lira olarak belirledik. Birhan Vatansever Galatasaray´a transfer oldu. İnşallah takımızdan büyük takımlara giden arkadaşlarımızı görürüz. Takımız Kartepe´de kampta. Hocamız savaşan bir ekip kuracağını belirtmişti.? dedi.
ESKİ BORÇLARIN İNCELENMESİ İSTENECEK
Başkan Karlahan da ekonomik durum ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kulübün borcunun kongrede açıklandığı gibi 11 milyon 700 olmadığını karşılaştıkları borcun 14 milyonun üzerinde olduğunu belirtti. Karlahan şunları söyledi; ?2 aylık süre içinde 17 futbolcunun şikâyeti vardı daha sonra teknik direktörümüzün de şikâyeti olduğunu öğrendik. Bu ilk aşama çok önemli. Zorluklar bizi yordu. 2 ay içinde resmi hiçbir kurumdan 1 kuruş para almadık. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza bizlere de destek olacağını söylemişti. 11 milyon 700 bin lira borçla devraldık. Biz bunun bir kısmını çözeceğimize inandık. Hepsini birden kapatmak gibi bir şansımız yok. Maddi disiplinle bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz ilk gün ?vefa yılı´ ilan ettik. Bandırmaspor hepimizin takımı. Biz bu yıl ligde tutunmak için oynayacağız. Şampiyon olacağız diyecek durumda değiliz. Ligde güç döngeleri eşit. Dikkat edersiniz genç bir takım kurduk. Karamsar olmayacağız. Kendi dönemizin sigortasını ödedik. İaşelerimizi peşin almaya çalışıyoruz. Bir yanda da eski futbolcuların senetlerini ödüyoruz. Yeni transferlerimiz de oldu. Şuan takımın durumu çok iyi. Yönetim olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Maddi kaynakları artırmak için bugüne kadar yararlanamadığımız reklam gelirleri. Biz kimseden zorla para istemiyoruz. Biz bunu taba yayalım herkesin bu konuda desteğini bekliyoruz. Stat kirası 2-3 senedir ödenmemiş bu yılda 180 bin lira peşin ödememiz lazım. Kongrede kulübün 11 milyon 700 borç olduğu açıklandı. Daha önceki yönetim 1 milyon 650 bin, geçen yönetim 3 milyon 952 bin, 4 bankalardan taksitli borç 1 milyon 350, İl Spor Müdürlüğüne 350 bin, vergi yapılandırmaması 365, sigorta 950 bin lira, Tedarikçilere 500 bin lira, Bandırma Belediyesine 375 bin lira. Bize yönetimin bıraktığı eski futbolculardan kaynaklanan 2 milyon 400 bin lira. Ayrıca Emre Aygün´e 225 bin, Oğulcan´a 120 bin, Erdi 120 bin, Haluk 80 bin, kamera sistemi 80 bin, bir bankaya daha 250 bin, Teknik Direktör Ertekin dâhil 10 civarı futbolcuya icralık olan borç 950 bin lira. 450 bin de birkaç futbolcunun alacağı var. Bunların toplamı 14 milyonun üzerinde. Genel kurulda açıklanan borçtan fazlası karşımıza çıktı. Biz şeffafız. Borçların inceletilmesini yönetime teklif edeceğiz. Serbest denetim inceleyecek. Her yönetim kendi dönemindeki borçtan sorumlu olması gerekiyor. Perşembe günü büyükşehir ile bir sponsorluk anlaşması yapacağız. BALTOK ile yapılacak anlaşma ile1 sezonda Bandırmaspor´un en büyük alacağı reklam geliri olacak. Ömer Faruk Ermeç´i renklerimize bağladık. Bonservis sorununu çözdük. Reklam bazında toplam 2,5-3 milyon bir gelir düşünüyoruz. Biz hocamızı kendi içimizden biri olarak görüyoruz.? Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli