Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Borçlu Bağ-Kurluya sağlık hizmeti aralandı

Borçlu Bağ-Kurluya sağlık hizmeti aralandı

Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi gündemde.

Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi gündemde.
60 günün üzerindeki Bağ-Kur prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayana iyi haber geldi. Şartlar esnetilecek, hastane kapısı açılacak.
BAĞ-KUR borcu nedeniyle sağlık hizmetinden yararlanamayanların yüzü gülecek. Yakında Meclis`e gelmesi beklenen torba yasa tasarısından, borçlu Bağ-Kur`luya sağlık müjdesi çıkacak. Çok sayıda esnaf, Bağ-Kur borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Kendileri gibi aileleri de bu haktan mahrum kalıyor. Edinilen bilgiye göre; bu soruna çözüm için düğmeye basıldı. Torba yasa tasarısında bu konuda bir düzenlemenin yer aldığı belirtiliyor. Halen 60 gün Bağ-Kur prim borcu olanlar sağlık hizmeti alamıyor.
Yaşı bekleyene kolaylık geliyor
Torba yasa tasarısında bir sağlık düzenlemesinin de prim gününü doldurmuş, emeklilik için yaşı bekleyenler için olacağı ifade ediliyor. Buna göre; sağlık hizmetinden faydalanamayan yaşı bekleyenler, şu an için en düşük sağlık primi olan aylık 42 lira ödeyerek, bundan yararlanma hakkını kazanacak. Gelir testine giren ve düşük gelirli olduğunu belgeyenlerin primlerini ise devlet üstlenecek. Torba tasarıda ayrıca, Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara yönelik düzenlemenin de bulunduğu belirtiliyor.
BAĞ-KUR`lu mağdur oldu
Milyonlarca Bağ-Kur`lu vatandaş borcu sebebiyle sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Üstelik almadığı bir hizmetin primini de daha sonra faiziyle ödemek zorunda kalıyor. Bağ-Kur borçlarına yapılacak yapılandırmada da ilk taksit ödenince hastane hizmeti alınabilecek. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı