Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Borcu yüzünden emekli olamayan Bağ-Kur ve SSK´lılara müjde

Borcu yüzünden emekli olamayan Bağ-Kur ve SSK´lılara müjde

Ekim sonuna kadar müracaat eden emekli olacak. Peşin ödeme ve borçlanma için kredi imkânı da geldi.

Ekim sonuna kadar müracaat eden emekli olacak. Peşin ödeme ve borçlanma için kredi imkânı da geldi. Ancak önce SGK´ya giderek ?Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilir? yazısı almak gerekiyor.
Milyonlarca vatandaş borcunu yapılandırmak için vergi daireleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu´na (SGK) başvurmaya başladı. Yüz binlerce Bağ-Kur ve SSK´lıya hemen emekli olma yolu açıldı. Borcun faizi silinecek ve isteyenler anaparaya 36 aya kadar taksit yaptırabilecek. Üstelik krediyle borcu faizsiz kapatma avantajı da var. Erken ekmekliliğe giden yol şöyle ilerliyor:
Bu fırsattan yararlanma şartları neler?
Öncelikle yaş, yıl ve prim günü şartlarının tamamlanmış olması gerekiyor. Buna rağmen 30 Haziran 2016 itibarıyla borcu olduğu için emekli olamayanlara bu fırsat sunulacak. Şartları tamamlamak için doğum ya da askerlik borçlanması ve ihyadan (prim canlandırma) da yararlanmak mümkün.
Borç nasıl ödenecek?
Bunun iki yolu var. Öncelikle 31 Ekim´e kadar SGK´ya giderek borcunuzu yapılandırabilir ve taksitlendirebilirsiniz. Taksitler bitince emekli olursunuz. Peşin ödeme seçeneğiyle emekli olursunuz. Doğum ve askerlik borçlanması ise hemen yapılıyor.
Toplu ödeme için para desteği var mı?
Evet var. SGK Ziraat Bankası ile protokol imzaladı. Bu şekilde kredi alarak borcunuzu kapatıp emeklilik yolunu açabilirsiniz.
Önce bankaya mı gidilecek?
Hayır, önce SGK´ya giderek ?Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilir? yazısı almak gerekiyor. Bu yazıyla bankaya gidilecek.
Banka krediyi reddedebilir mi?
Hayır. Banka bu yazıyı getiren herkesin kredi siciline bakmadan ve teminat veya kefil istemeden krediyi verecek. Maaş burada teminat olacak.
Erken emeklilik için kadınlar sigorta sonrası 3 çocuk için 2.160 gün kazanabiliyor. Erkekler ise sigorta öncesi askerlikleri borçlanarak 1 yıl erken emekli oluyor. Bunun için para yatırmak gerekiyor. Doğum ve askerlik borçlanması ile emekli olabilecekler de kredi imkânından faydalanabilir. Böylece toplu para yatırıp emekli olduktan sonra maaşlarından taksit taksit ödeyebilecekler.
Hangi Bağ-Kur´lu kredi alabilecek?
Tarım (çiftçi) Bağ-Kur´lu olanlar, Esnaf Bağ-Kur´lusu, şirket ortakları ve muhtarlar.
Hangi SSK´lı kredi alabilecek?
Sigorta sonrası doğum yapmış kadınlar, sigorta öncesi askerlik yapmış erkekler. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli