Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Bordo BK” tanıtıldı

“Bordo BK” tanıtıldı

“Bordo Sportif A.Ş.” tarafından kurulan “Bordo Basketbol Kulübü”nün tanıtımı yapıldı.

“Bordo Sportif A.Ş.” tarafından kurulan “Bordo Basketbol Kulübü”nün tanıtımı yapıldı.

Bandırmaspor Kulübü’nün “Cinçukuru” tesislerindeki basın odasında gerçekleşen basın toplantısına katılan “Bordo Sportif A.Ş.” Yönetim Kurulu Direktörü Emrah Uysal, Genel Menajer Bora Öziş ve “Bordo BK” Baş Antrenörü Ahmet Gürgen açıklamalarda bulundular.

EMRAH UYSAL KONUŞUYOR

İlk konuşmayı yapan Emrah Uysal, 2023 yılı içinde ülkemizdeki ilk Sportif A.Ş.’den birinin Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez’in başkanlığında kurulduktan sonra önce futbol, şimdi de basketbol kulüplerinin tescilini yaptırdığını belirtti. Futbol takımının mücadelesine 2. Amatör Lig’den başlayacağını vurgulayan Uysal, şunları söyledi:

“Basketbol kulübü kurma konusunda da ilklerden biriyiz. Amacımız, şehrimizde zaten var olan basketbol heyecanı ve ruhunu yeniden canlandırmaktır. Bu amaçla Ankara’daki bulunan bir 2. Lig takımının yarışma haklarını aldık. Bu yıl TB2l’deki mücadelemizi yarışmacı takım olarak başlatacağız. Asıl hedefimiz ise güçlü bir altyapı oluşturarak, ülkemiz basketboluna yetenekli oyuncular kazandırmaktır. Zaten Bora Öziş’in başkanlığındaki Bandırma Basketbol Kulübü çatısı altında, 40 gencimiz eğitim görüyor. Bu gençlerimizden de yararlanacağız.”

BORA ÖZİŞ KONUŞUYOR

“Bordo BK”nın Genel Menajeri Bora Öziş, şu değerlendirmede bulundu:

“Bandırma’nın kotlarında zaten basketbol nüvesi var. Onur Göçmez Bey’in bize verdiği cesaret ve vizyonun önderliğinde, Bandırma’da basketbol ateşini yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için 2. Lig’den bir takımın yarışma haklarını aldık. 3 Kasım’da ilk maçımızı deplasmanda oynayacağız. Bu yılki hedefimiz, ilk 6 arasında yer alarak play-off oynamaktır. Önümüzdeki yıllardan itibaren çok daha yarışmacı takım olup, güçlü bir altyapı oluşturacağız.”

AHMET GÜRGEN KONUŞUYOR

“Bordo BK”nın baş antrenörlüğüne getirilen, kapatılan Banvitspor’un eski altyapı sorumlusu ve baş antrenörü Ahmet Gürgen de, bu yıl 2. Lig’de genellikle gençlerden oluşan bir takımla başarılı olmak için mücadele edeceklerini belirterek şunları aktardı:

“Halen ülkemizdeki basketbol takımlarının yüzde 60-70’ini Banvitspor’un alt yapısından yetişen oyuncular oluşturuyor. Yine Milli Takımımız kadrosunda ise bizden yetişen 7 oyuncu var. Bu yıl amacımız ilk 6 arasında yer alıp, play-off oynamaktır. Daha sonra ise hedefimiz Türk basketboluna yeni oyuncular yetiştirip, başarılı sonuçlar almaktır.”

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Bordo tanıtıldı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı