Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Borsa Başkanı Sezgin, Dünya Gıda Günü’nü kutladı

Borsa Başkanı Sezgin, Dünya Gıda Günü’nü kutladı

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü kutladı.

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü kutladı.
41’incisi kutlanan Dünya Gıda Günü’nde gıda üretiminin öneminin yanı sıra tüm dünyada gıda güvenliğinin de öne çıktığına dikkat çeken Sezgin, “Bugün dünyamızda 9 kişiden biri aç durumda bulunuyor” dedi.
Bandırma Ticaret Borsası olarak tarımsal üretime büyük önem verdiklerini vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:
“Bu bağlamda borsa olarak kendimizi günün gereklerine uygun şekilde sürekli yeniliyoruz. Bu konuda, ‘Yenilen, yenilen olma’ ilkesine bağlı hareket ediyoruz. Güney Marmara’nın tarım toprakları çok verimli. Değişik bir iklime sahibiz. Deniz ve göle yakın olmamıza paralel şekilde topraklarımızın da nemli olması ürün rekoltemizi ve kaliteyi artırıyor. Aşılı ceviz fidanı yetiştiriciliğinde çok önemli bir yere sahibiz. Bu yıl buğday ve ayçiçeği üreticisi genelde fiyat ve verimden memnun. Ancak gelecek için maliyetlerin artacağı endişesi içinde. Topraklarımızda meyvecilik yapılabileceğini de düşünüyorum. Ancak her şeyden önce ülkemizin ciddi bir tarım politikasına ve iyi planlamaya ihtiyacı var.”
Bandırma Ticaret Borsası olarak üreticinin alın terinin karşılığını vermek için çaba harcadıklarını, arz-talep dengesiyle Toprak Mahsulleri Ofisi ile birlikte piyasadaki fiyatları regüle ettiklerini belirten Sezgin, kurdukları lisanslı depoların önemini de şöyle dile getirdi:
“Lisanslarını alarak faaliyete soktuğumuz bu depolarımızın en önemli avantajlarının başında ürünün hijyen bir şekilde depolanarak korunmasıdır. Depolarımızdaki ürünler sigorta kapsamındadır. Bu depolardaki ürünlerin alım satımları para ile değil, elektronik ürün senetleriyle gerçekleşmektedir.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Borsa Başkanı Sezgin Dünya kutladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli