Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Borsa Başkanı Sezgin: Ticaret Odası seçiminde taraf değiliz

Borsa Başkanı Sezgin: Ticaret Odası seçiminde taraf değiliz

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, bir yerel gazetede, mayıs ayı içinde yapılacak olan Bandırma Ticaret Odası seçiminde Borsanın, Osman Kocaman ve Mehmet Kılkışlıyı destekleyeceği şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, bir yerel gazetede, mayıs ayı içinde yapılacak olan Bandırma Ticaret Odası seçiminde Borsanın, Osman Kocaman ve Mehmet Kılkışlı`yı destekleyeceği şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu açıkladı. Odanın seçiminde, Borsa üyelerinin, 201 üyeden oluşan, yüzde 70`i Borsa üyesi ağırlıklı birinci grupta oy kullanacağına dikkati çeken Sezgin, şunları söyledi:
"Bu gruptan seçilecek üç üye Ticaret Odası Meclis grubuna girecek. Bu üç üyelik için Borsamız üyesi Akuçar Tarım Üretim yetkilisi Mustafa Uçar ve Fikir Fidancılık yetkilisi Fikri Çapar`ı aday göstereceğiz. Bu gruptan seçilecek üçüncü üyelik için tercihi, Osman Kocaman veya Mehmet Kılkışlı`yı seçmeleri konusunda gruptaki üyelerin takdirine bıraktık. Yani, bu iki değerli işadamı hakkında bir tercihte bulunmadık. Karar, bu grupta oy kullanacak üyelerindir."
Bandırma Ticaret Odası`nın gergin bir seçim ortamına girmesini doğru bulmadığını vurgulayan Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
"Gönül isterdi ki, seçim mücadelesi veren gruplar birbirlerini kırmak ve darıltmak yerine proje ve hedefler bazında mücadele etseler. Ben, bu iki grubu birleştirme konusunda 50 gün önce bir girişimde bulunarak, Osman Kocaman ile görüşmüş, ancak bir sonuç alamamıştım. "
Bandırma Ticaret Borsası olarak Bandırma`nın her alanda gelişmesi için yıllardır Ticaret Odası ile işbirliği yaptıklarına dikkati çeken Sezgin, "Bu birlikteliği, Oda ve Borsa seçimlerinden sonra da sürdürmek istiyoruz. Ticaret Borsası ve Ticaret Odası, Bandırma`nın gözbebeği iki önemli kuruluştur" dedi.    Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli