Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Borsada süne toplantısı

Borsada süne toplantısı

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin; Bandırma ve köylerinde 198.500 dekar buğday ekimi var. Bölgemizde harman 85 oranında tamamlanmış olup ortalama verim 500 kg civarındadır.

Bandırma bölgesindeki buğday hastalıkları, süne mücadelesinin değerlendirildiği süne değerlendirme toplantısı, Bandırma Ticaret Borsası'nda yapıldı. 
Her yıl bölgedeki buğday hastalıkları, süne mücadelesinin değerlendirildiği süne değerlendirme toplantısı Bandırma Ticaret Borsası'nda yapıldı. Toplantıya Bornova Zirai Mücadele Müdürlüğü yetkilisi Ekrem Kaya, Ankara Merkez Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü'nde görevli ve aynı zamanda Türkiye süne koordinatörü Dr. Mümtaz ÖZKAN, Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nde görevli Numan Akyol, Balıkesir Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mustafa Başoğlu, Mühendis Zafer Bozgül, Mehmet Tankit, İlçe Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar, Mühendis Savaş Aksoylu, Mühendis Sebahattin Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Genel Sekreter Ertunç İşbay ve Laboratuar Sorumlusu Merve Akbaş katıldılar.
Süne çalışmalarının Tarım,Gıda ve Sağlık Bakanlığı'nın en çok takip ettiği konulardan biri olduğu vurgulayan Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mustafa Başoğlu, süne mücadelesinin önceki yıllara göre daha az yapıldığını belirtti. Harman döneminin başlamasından bugüne kadar Borsa satış salonuna gelen buğdayların kalitesi hakkında değerlendirme yapan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bandırma ve köylerinde 198.500 dekar buğday ekimi var. Bölgemizde harman % 85 oranında tamamlanmış olup, ortalama verim 500 kg civarındadır. Bölgemizde hasat 10.Haziran.2014 tarihinde başlamıştır. Salonumuza 7500 ton ürün gelmiştir. Buğdayların kalite özelliklerine bakıldığında süne yoktur. Buğdayların ekmeklik kalitesini etkileyen faktörlerden biri de buğdayda bulunan amilaz enzimleri ve özellikle α- amilaz enzimi aktivitesidir. Bölgemizdeki buğdaylarda Falling Number değerlerinde bazı sıkıntılar yaşanmaktadır.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli