Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bor´un bitkiler üzerindeki etkileri anlatıldı

Bor´un bitkiler üzerindeki etkileri anlatıldı

Bor´un, sanayinin her dalında, kalite, nitelik ve verimlilik arttırıcı bir girdi olarak kullanıldığını söyleyen Saç, Bandırma İşletmesinde Etidot-67, Amorf ve Camsı Boroksit, Susuz Boraks ve Öğütülmüş Kolemonit fabrikalarının devreye alındığını ve önümüzd

Bor´un üretimi kadar tanıtımının da önemli olduğunu vurgulayan Saç, Eti Maden ile Bayilik sözleşmesi imzalayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu konudaki önemine değindi.
Müdür Saç´tan sonra söz alan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bor madeninin her alanda kullanıldığına dikkat çekti.
Sezgin, ?Bölge ve Bandırma´nın çok büyük zenginliği, bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Türkiye yeraltı zenginliği noktasında çok fazla zengin değil. Ama bor madeni anlamında da çok fazla bir avantaja sahip, bunu iyi değerlendirmemiz lazım. İyi değerlendirmemiz için de yatırım yapmamız gereken yerler yerin üstündekiler. Yani insanlar bizleriz. Bizlerinde kalkınmış ülkelerin yaptığı gibi yerin altındaki zenginliği, yerin üstündekiyle birleştirip daha verimli hale getirmemiz lazım.? ifadesini kullandı.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri adına yapılan tanıtım sunumlarından sonra ?Bor´un Bitkiler Üzerine Etkileri? hakkında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Güneş ile Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, detaylı bilgilendirme sunumu yaptı.
Konuklara fabrikaların bazı bölümleri gezdirilerek çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli