Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bosna´da yapılanları ?Soykırım? olarak tanıyalım önergesi

Bosna´da yapılanları ?Soykırım? olarak tanıyalım önergesi

MHP Milletvekilleri, 11 Temmuz 1995 tarihinde Sırpların, Bosna Hersek´in Srebrenitsa şehrinde yapmış oldukları katliamın ?Soykırım? olarak tanınması için meclis başkanlığına kanun teklifi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı´nın hazırlayıp sunduğu kanun teklifi ile 11 Temmuz 1995 günü Sırpların Bosna-Hersek´in Srebrenitsa kentinde yapmış oldukları katliamı ?´SOYKIRIM´´ olarak tanınması ve 11 Temmuz tarihinin ?´Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü´´ olarak anılmasını istedi.
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ?Dünyada Soğuk Savaş döneminin ardından Yugoslavya´nın altı federe cumhuriyete ayrılması ile başlayan ve 1992 yılının Şubat ayında yapılan referandum ile bağımsızlığını ilan eden Bosna-Hersek her ne kadar bağımsızlığını ilan etse de Sırplar tarafından kabul görmemiş ve 3,5 yıl süren Bosna Savaşı´nı başlatmışlardı. Sırp saldırılarından kaçıp ?´güvenli bölge´´ ilan edilen Srebrenitsa bölgesine sığınan Bosnalılar 11 Temmuz 1995 sabahı ?´SIRP KASAP´´ namıyla bilinen Ratko Miladiç´in emri ile 12 yaş üstü tüm insanları öldürtmüş ve kadınlara tecavüz ettirmişti. Yapılan bu saldırılarda 8 bin 372 kişi hayatını kaybetmiş ve halen 3 bin kişinin cenazelerine ulaşılamamaktadır.? diye konuştu.
Yaşanan bu vahşeti halen görmezden gelmek ve yok saymak o günkü Sıpların Srebrenitsa kentinde yapmış olduğu katliam kadar utanç verici bir olay olarak niteleyen Ok, ?Bu durum Türkiye Büyük Milleti Meclisin de görüşülmeli ve bir an evvel meclis tarafından soykırım olarak tanınmalıdır´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli