Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BOŞNAK PROFESÖR KAÇAPOR, BURHANİYEDE

BOŞNAK PROFESÖR KAÇAPOR, BURHANİYEDE

Burhaniye ilçesini ziyaret eden 1878den bugüne kadar Bosna Hersek, Karadağ ve Sancaktan Türkiyeye göç eden Türkiyede yaşamlarını sürdüren Boşnak Kökenli Türk vatandaşlarının

Burhaniye ilçesini ziyaret eden 1878`den bugüne kadar Bosna Hersek, Karadağ ve Sancak`tan Türkiye`ye göç eden Türkiye`de yaşamlarını sürdüren Boşnak Kökenli Türk vatandaşlarının "Boşnaklar; Türkiye`nin Sadık Vatandaşları" adlı kitabı ve göç hikâyesini yazmak için Prof. Dr. Sait Kaçapor, Burhaniye`ye geldi.
Burhaniye Belediyesine bir ziyaret gerçekleştiren Sarayevo, Yenipazar ve Kosovska Mitravica üniversitelerinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Sait Kaçapor yeni yazacağı "Boşnaklar; Türkiye`nin Sadık Vatandaşları" adlı kitaba ışık tutması için Burhaniye`ye gelerek incelemelerde bulundu.
Yeni kitabının ismini "Boşnaklar; Türkiye`nin Sadık Vatandaşları" olarak belirleyen, 1878`den bugüne kadar Bosna Hersek, Karadağ ve Sancak`tan Türkiye`ye göç eden Boşnak Kökenli Türk vatandaşlarının göç hikayesi ile birlikte; göçle birlikte gelen ailelerin sosyal yapıları, yaşam tarzları, ekonomik ve yerleştikleri bölgelere alışmalarını, yemek kültürleri gibi konulara da kitabında yer vereceğini belirten Prof. Dr. Sait Kaçapor, kitabın Türkçe ve Boşnakça yayınlanacağını vurguladı.
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova`yı Belediyede ziyaret eden ve Burhaniye hakkında bilgiler alan Prof. Dr Sait Kaçapor`a, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi ve ilk Türk Barış Kuvvetlerini Bosna`ya götüren ilk komutan Emekli Tümgeneral Mehmet Ali Erdoğan`ın yanı sıra Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar ve dernek üyeleri de kendisine eşlik etti.
Burhaniye Belediyesini ve Burhaniye Belediyesi Kent Arşivini gezen Kaçapor`un ziyaret sırasında CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova`da bulundu ve Belediye önünde de hatıra resmi çektirmeyi ihmal edilmedi. 
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı