Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BOTAŞla doğalgaz sözleşmesi imzalandı

BOTAŞla doğalgaz sözleşmesi imzalandı

Gönen Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz hattı çekiliyor. Gönen Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz bağlanması amacıyla başlatılan girişimler sonuç vermeye başladı.

Gönen Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz hattı çekiliyor.
Gönen Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz bağlanması amacıyla başlatılan girişimler sonuç vermeye başladı. 
Doğalgazla birlikte OSB`de talep patlamasının yaşanması bekleniyor.
Birkaç yıldır yatırımcının verdiği doğalgaz mücadelesine OSB yönetiminin de ortak olması, sonuç verdi. OSB yönetim kurulu 2. Başkanı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "EPDK`dan izin alındı. BOTAŞ`la ve doğalgaz sürecini takip edecek müşavir firmayla sözleşme imzalandı. Bir ay içinde hat döşeme çalışması başlayacak" dedi.
Yakar: "Yatırımcının çilesi sona eriyor"
Gönen mücavir alanı içinde bulunan Bandırma-Gönen Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcının enerji çilesi bitmek üzere. 
OSB Yönetim Kurulu 2. Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz bağlanması amacıyla başlatılan çalışmaların olumlu sonuç verdiğini açıkladı.
BOTAŞ`la sözleşmenin imzalandığını açıklayan Başkan Yakar, "EPDK`dan izinin alınmasıyla birlikte BOTAŞ`la sözleşme imzalandı. Süreci takip etmek üzere de müşavir firma atandı" dedi.
Projenin hazırlandığını da aktaran Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Proje çalışması devam ediyor, projenin tamamlanmasıyla bir ay içinde ihale yapılacak ve hat döşeme çalışması başlayacak. Yaz döneminde, Organize Sanayi Bölgesinde doğalgaz kullanılmaya başlayacak" derken, doğalgazla birlikte yatırımcı talebinde ciddi artış yaşanmasını beklediklerini de söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı