Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Böyle turizm olmaz!

Böyle turizm olmaz!

Gül Plaj Müdürü Adnan Tezel: ?Erdek, turizmde neden gerilediğini sorgulamalı?

Ülkemizin, iki yıldızlı ilk turizm belgeli oteli, Erdek´in ?Çuğra? bölgesinde yer alan ?Gül Plaj?ın müdürü Adnan Tezel, ?Erdek, turizmde neden çok gerilediği konusunda kendini sorgulamalı, özeleştiri yapmalıdır? dedi.
TESİSLER YILLARDIR YENİLENMİYOR
Erdek´teki turizm işletmecilerinin, ilçede sezonun kısalığını bahane ederek yıllardır tesislerini yenilemediklerine dikkati çeken Tezel, şu değerlendirmede bulundu:
?Turistik tesisler yıllardır aynı durumda. En küçük bir yenilenme yok. Sezonun kısa olması, tesislerin yenilenmemesi için bahane oluşturmaz. Erdek´teki otellerde hiçbir eğlence aktivitesi, tur organizasyonu yok. Alt yapı da çok kötü. Bir sezonda, 3-4 kez kanalizasyon patlar ve denize mi akar? Bunu gören kişiler, bir daha Erdek´e gelirler mi??
İLÇE TEMİZ DEĞİL AMA
Erdek´in temiz olmadığını kabul ettiğini, ancak her şeyi de zaten kısıtlı olanaklarla hizmet vermeye çalışan belediyeden beklemenin haksızlık olacağını vurgulayan Tezel, şunları söyledi: 

?Tamam, Erdek temiz değil ama ya ilçede yaşayanlar? Bu kentte yaşayanlar, temizlik ve hijyen konusuna nasıl bu kadar duyarsız kalabilir? Turistik işletmeler bile kendi tesislerinin önünde temizlik yapmıyorlar. Böyle anlayış olur mu? Ben, kendi otelimizin önünü temizliyorum. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Herkes, çöpünü istediği yere atıp gidiyor. Yasalara uymayan bu kişilerin yanlarına yaptıkları kâr kalıyor. Çünkü hiçbir cezai uygulama ile karşılaşmıyorlar. Oysa dünyanın her yerinde bu konuda büyük cezai uygulamalar var. Erdek´te otopark sıkıntısı da çok fazla. Müşterilerimizin büyük bölümü, bu durumdan yakınıyor.?
ERDEK, GÜRÜLTÜDEN GEÇİLMİYOR
Erdek´in sahil bandının gürültüden geçilemez duruma geldiğine işaret eden Gül Plaj Müdürü Adnan Tezel, şunları söyledi:
?Sahildeki büfeler, turizm açısından büyük sıkıntı yaratıyor. Çok gürültülü bir şekilde müzik çalıyorlar. Müşterilerimiz bundan çok şikayetçi. Turistik bir işletmenin önünde büfe ve çok gürültülü müzik çalınır mı? Müzik de müzik gibi olmalı. Ocaklar Mahallesi de aynı durumda.?
ERDEK´TEN BAŞKA YERLER DE VAR
Bu kadar olumsuzluklar içinde tatil için Erdek´te bulunanların, ilçeye bir daha gelmeyi zor düşüneceklerinin altını çizen Tezel, şöyle konuştu:
?Gül Plaj olarak biz, yine de müşteri memnuniyetini sağlamak adına elimizden gelen çabayı harcıyoruz. 43 odamız var. Temizliğe büyük önem veriyoruz. Yemeklerimizin kaliteli çıkmasına özen gösteriyoruz. Otelimiz yeşil bir ortam içinde bulunuyor.?
TOPLANTI VAR, UYGULAMA YOK
Erdek´te turizmin gelişmesi için yapılması gerekenler konusunda toplantılar düzenlediğini belirtirken, ?Toplantı var, ancak uygulama yok? diyen Tezel, şu değerlendirmede bulundu:
?Toplantı yapmak yetmez. Uygulama ve denetim de gerekir. Oysa Erdek´te hiç denetim yok. Ceza görmeyeceğini bilen işletmeciler, yasalara uyar mı??
ESKİ YILLARDA HİZMET KALİTESİ YÜKSEKTİ
12 yıldan beri Gül Plaj´ın müdürlüğünü yapan Tezel, şöyle konuştu:
?Erdek´in şöyle eski yıllarına gittiğimde şunları söyleyebilirim. Zeki Müren, Yurdaer Doğulu, Gökben ve Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü başta olmak üzere çok sayıda sanatçının yaz tatillerini geçirdiği Erdek´teki tesislerde o dönemlerde hizmet kalitesi çok daha yüksekti. Bursa´dan, hepsi papyonlu ve özel kıyafetli garsonlar gelirdi. Komiler de özel kıyafetlerle hizmet verirlerdi. Şimdi bunların hiçbiri yok. Erdek´teki tesisler, hizmet kalitesiyle kıyasladığımızda pahalı. Yalnız şunu da unutmamalıyız ki, bu anlayıştan vazgeçmezsek ve kendimizi yenilemezsek, Erdek´te turizmin geriye gitmesini önleyemeyiz. Çünkü ülkemizde Erdek´ten başka turizm merkezleri de var. Hele hele güney ve Ege sahilleri turizmde çok ilerledi.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Böyle turizm olmaz
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli