Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bozkurt : Uzun vadeli hedeflerimiz var

Bozkurt : Uzun vadeli hedeflerimiz var

Taşkıran : Taraftarsızlık bizi geri plana itiyor

TFF 1.Lig´de mücadele eden RH Bandırmaspor´da haftasonu oynanacak Eskişehirspor ve ardından hafta içi gerçekleştirilecek Ankara Keçiörengücü deplasmanı öncesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
TFF 1.Lig´de mücadele eden RH Bandırmaspor lige milli maç nedeniyle verilen bir haftalık arayı iyi değerlendirerek ligdeki rakiplerinden olan Bursaspor ile hazırlık maçı oynadı. Oynanan hazırlık maçının ardından ligde üst üste oynayacağı üç maç için hazırlıklarını sürdüren bordo beyazlılarda Teknik Direktör Serdar Bozkurt ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bozkurt : Eleştirileri kaale almıyorum
Teknik Direktör Serdar Bozkurt, takım kadroları ve maç içinde yapılan değişikliklerle ilgili yazılı ve görsel basında yer alan bazı eleştirilere cevap vererek, "Biz takımın oynadığı futboldan gayet memnunuz. Eleştirileri kaale almıyorum. Kendi doğru bildiklerim vardır. Bunun üzerinde gitmeyi tercih ediyorum. Oyuncularımız arasına erken katılanlar, geç katılanlar oldu. Eleştirenler buradaki durumları bilmedikleri için boş yere yazıyorlar. Hangi oyuncunun nasıl bir durumda olduğuna kanaat getiremiyorlar. O yüzden yapılan eleştirileri çok takip etmiyorum. Spekülasyonlar oynamayan oyuncular üzerinden yapılıyor. Oynamayan oyuncuların ne durumda olduğunu teknik heyetten başka kimse bilemez. Maça çıkan kadrolarda, maç içindeki değişikliklerde rakip takımın analizini bizden başka daha iyi kimse yapamaz. Biz ona göre oyuncuları sahaya sürüp, taktik veriyoruz. Tabiki bizim hatalarımız vardır. Ama eleştirilerin biraz daha doğru olması lazım. 7 yabancı oyuncumuz var. Bunlardan beş tanesi sahada oynarken biri yedekte bekleyip, diğeri de ilk 18´de yer almayacak. Bu tabiki zor olacak çünkü hepsi iyi duruma geldi. Aynı şey yerli oyuncularımız için de geçerli " dedi.
"Uzun vadeli hedeflerimiz var bizim"
Bandırmaspor Kulüp Başkanı Onur Göçmez´in lige verilen milli maç arasında basın mensuplarına verdiği demeçte önümüzdeki 3 maçta 7 puan hedefi koymasını da değerlendiren Teknik Direktör Bozkurt, " Bizim aramızda sıkıntılar yok. Hedeflerimiz kısa değil, uzun vadeli. Kendi aramızda konuştuğumuz bir hedef zaten bu. Son iki maçta iyi işler yapıyoruz ama bunun karşılığını alamıyoruz. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. O nedenle 3 maçta 7 puan alıp kendimizi lig sıralamasında üst yerlere atmak istiyoruz. Bireysel hatalardan yediğimiz goller var. Ufak pozisyon hatalarımızdan yediğimiz goller oldu. Ümraniyespor maçında son dakikalarda yediğimiz gol takımın tamamen kazanmaya odaklı oynamasından dolayı. İstanbulspor maçında dersimizi iyi çalıştık. Onlara fırsatta vermedik maçta ama ilk verdiğimiz fırsatı gole çevirdiler. Baskılara yanlış gitmemizin sonucu zincirleme olarak bize gol olup geri döndü. Daha agresif olmak gerekiyordu. Oyuncularımızın emeklerine yazık oldu. Ama biz takımımızdan memnunuz. Yavaş yavaş form tutuyoruz. Yeni oyuncularımızın da katkısıyla daha iyi bir seviyeye ulaşacağız. Mesela Bursaspor ile bir hazırlık maçı yaptık ilk kez yan yana oynayan oyuncular var. Bizim lig başlamadan 6 tane hazırlık maçı planımız vardı. Federasyon ligin başlangıç tarihini öne çekince bu sayı beşe düştü. Sonrasında bizde korona pozitif oyuncular çıkınca dörde düştü. Bunlardan iki tanesi pozitif vakalardan dolayı kendileri yapmak istemediler. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi.
"Yabancılarımızın uyum sorunu yok"
Bu yıl TFF 1.Lig´de oynamaya başlanması ile birlikte takıma yapılan yeni transferler ile özellikle yabancı transferleri değerlendiren Teknik Direktör Bozkurt "Yabancılarımızın uyum sorunu yok. Bandırma´da olmaktan memnunlar. Bandırma´nın Bursa´ya İstanbul´a yakınlığını da biliyorlar. Landel´in, Del Valle´nin , Pote´nin ve Halilovic´in uyum sorunu yok. Rayos yeni geldi tabi. Lacina´nın da kolay değil durumu. Şampiyonlar Ligi´nde, Monaco´da oynamış şimdi buraya gelip de birden adapte olmasını beklemek ciddi yanlış olur. Birinci Lig´i ve Bandırmaspor´u küçümseme anlamı çıkmasın buradan. Del Valle ve Pote mesela Türk futbolunu bildikleri için karşılarında oynayacakları oyuncuları biliyorlar" diye konuştu.
Teknik Direktör Bozkurt,sakatlıklar açısından da durumu değerlendirerek, Eskişehir maçında Onur Akbay´ın sakatlık nedeniyle oynayamayacağını ifade ederek, "Dizinin arka kısımında ufak bir yırtık oluştu. Eskişehir maçında kesin oynayamayacak ama Keçiören maçında da biraz zor. Adana Demirspor maçına bakacağız. Kaleci Gökhan´ın ise sorunu kalmadı. Antrenmanlara çıkmaya başladı. Korkusunu da yendi" dedi.
Taşkıran : Taraftarsızlık bizi geri plana itiyor
Bandırmaspor´da geçtiğimiz yıl ciddi başarılara imza atan ve bu yıl da sözleşme yenilerek hem Bandırmaspor formasını terletmeyi hem de takımdaki kaptanlık görevini sürdüren Erkan Taşkıran ise yaptığı açıklamada, "Geçen yıl çok ciddi ailevi ortamı kurup bir takım olmuştuk. Şimdiki dönemde ise yabancı arkadaşlarımız da katıldı. Yeni bir takım oluştu. Ligin başlarında iken geçen sene yine aynı eleştirileri yaşamıştık. Küme düşerler bile demişlerdi bizlere. Biz nitekim sonunda da şampiyon olduk, kupamızı Bandırma´ya getirdik. Bu sene de bişeyin sözünü verdik. Galip de gelebiliriz, yenilebiliriz de ama sahadan her zaman başımız dik ayrılacağız. Çok zorlu yollardan geçtik. O nedenle şu anda bende dahil takımımızdaki tüm arkadaşlarımız performanslarını yukarıya çekip Bandırma´yı en üst seviyeye taşıma gayretindeyiz. Bize inanmayanların olduğu zamanda bile biz mutsuz olmadık. 15-17 arasında yeni oyuncumuz var. 7 tane yabancı oyuncumuz var. Bunların bizi, bizlerin de onları anlaması lazım. Taraftarsızlık da bizi geri plana itiyor. Artı bir motivasyon oluyorlardı bizim için. Eskişehirspor maçı ile birlikte çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Futbol hayatımız boyunca performanslar inişli çıkışlı olur. Eskişehirspor olarak karşımızda genç bir ekip var. Geçtiğimiz iki maçta son dakikalarda birer gol yedik. Bu golleri yememiş olsaydık şimdi farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Eskişehir maçı bizim için tabi ki önemli. Genç bir ekip onlar. Bizim de onları tutabilecek kalitede arkadaşlarımız var. Üç puanımızı aldıktan sonra oyunu oturtup ligin sonunda nerede olacağımızı hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli