Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bravo Havutça!

Bravo Havutça!

CHP eski Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´nın açtığı dava sonuçlandı, 19 Mayıs yeniden stadyumlarda kutlanabilecek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça´nın, 7 yıl önce açtığı davada son sözü Danıştay söyledi: ?19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramları artık eskiden olduğu gibi stadyumlarda kutlanabilecek.?
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 7 yıl sonra 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını sınırlayan genelgeyi iptal etti. Böylece bayrama stadyum yasağı getiren düzenleme Danıştay´a takıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında yayınlanan genelgeyle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelge yayınlanmıştı. 

2016 yılında, Danıştay 10. Dairesi, 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışında il ve ilçelerde öğrencilerin de katıldığı stadyumlardaki gösterilerin fiilen sonlandırılmasını öngören yönetmeliği iptal etmişti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, bu kararı onadı.
Danıştay´ın son kararıyla 2012 yılı öncesinde olduğu gibi 19 Mayıs törenleri,stadyumlarda öğrencilerin hazırladığı tören gösterileriyle kutlanabilecek.
Konuyla ilgili açtığı davayı kazanan CHP eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, gelişmeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
?15.02.2012 tarihinde, Danıştay´a açtığım dava sonuçlandı. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarının il ve ilçe genelinde kutlanmasını engelleyen genelge iptal edildi. 19 Mayıslar, gençlerimizce coşkuyla kutlanmaya devam edecek. Atatürkçü mücadele bizi haklı çıkardı.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bravo Havutça
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı